12 kartførere i EM-kvalifisering

rismyhr.jpgIkke mindre enn 12 norske ungdommer stiller til start i helgens EM-kvalifisering i gokart i Genk i Belgia. En av dem er Finn Erik Rismyhr (bildet).

Det har aldri tidligere vært så mange norske kartførere i en og samme EM-kvalifisering utenfor Norden. Det sier en del om den positive utviklingen norsk karting er inne i.

Det er i de to klassene KF3 og KF2 det kjøres EM-kvalifisering til helgen. Europa er inndelt i tre soner, og totalt er det 401 fører som er påmeldt til de tre kvalifiseringene. For Nord-Europas del altså kjøres den på Horensbergdam-banen ved Genk i Belgia. For Sentral-Europa kjøres kvalifiseringen på Sosnova ved Ceska Lipa i Tsjekkia, mens Sør/Vest-Europa kjører sin kvalifisering i Angerville i Frankrike.

I den Nord-Europeiske kvalifiseringen stiller det 61 førere i klassen KF2. Åtte av dem er norske. De 26 beste i helgens kvalifisering går videre til EM-finalen i Essay i Frankrike 2. august.

I KF3 er det 72 førere som stiller i Genk, og av disse er fire norske. Her er det de 28 beste som går til EM-finalen, og for denne klassen kjøres den i Zuera i Spania 12. juli.

De norske deltagerne:

KF3:
111 Mats Borge Andersen, Vestfossen, NMK Modum & Sigdal
124 Chris Robin Funder, Drammen, NAFGokart Vestfold
143 Mathis Nordgård, Sola, KNA Klepp Motorsport
144 Dennis Olsen, Våler i Østfold, KNA Varna

KF2:
18 Emil Antonsen, Melsomvik, NAF Gokart Vestfold
22 Kristoffer Bromseth, Heimdal, KNA Varna
44 Ayla Ågren, Slemmestad, KNA Varna
48 Martin Tveter, Jevnaker, NAF Motorsport Ringerike
51 Ulrik Roland Pedersen, Drøbak, KNA Varna
53 Marius Johann Nakken, Ålesund, NAF Motorsport Ålesund
58 Finn Erik Rismyhr, Larvik, KNA
60 Joakim Rokke, Drammen, NAF Motorsport Ringerike