12 nye gullratt-innehavere

gullratt_2008_460.jpg12 bilsportsutøvere fikk på mandag Norges Bilsportforbunds hedersbevisning Gullrattet for sin innsats.

35 «gamle» og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo mandag kveld. Der ble 12 nye medlemmer av den eksklusive Gullrattklubben opptatt. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Blant dem som fikk Gullrattet denne gangen var de siste to års norgesmester i rally, og Årets Bilsportsutøver i 2007, Mads Østberg. Han var dessverre forhindret i å være til stede på grunn av forberedelser til Wales Rally.

De 12 nye innehaverne av gullrattet er:
Jan Fjeld-Nilsen, Oslo
Jan Erik Gausereide, Øvre Ervik
Bjørn Gulbæk, Oslo
Per Roger Hansen, Oslo
Geir Hatland, Loddefjord
Bernt Kollevold, Lierskogen
Ole Martin Lindum, Sætre
Oddvar Moland, Vestfossen
Audun Njøs, Trondheim
Erik Toverød, Sperrebotn
Mads Østberg, Sperrebotn
Kjetil Engan, Oslo

Med disse 12 er det nå 91 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

-Fortsatt finner vi utøvere som skulle vært tildelt Gullrattet tidligere, men det er et møysomt arbeid å sjekke alle resultater fra lang tid tilbake. Derfor er det fortsatt en blanding av eldre utøvere og dagens utøvere som får hedersbevisningen, sier leder av NBFs Gullrattkomite, Holm Jacob Matheson.

Blant de 91 innehaverne er det fire par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo samt Terje og Thomas Schie.