12. plass i åpningsløpet

s_isachsen_usa_12.jpgDet ble en tolvteplass i åpningsløpet i Global Rallycross Championship for Sverre Isachsen. Tempoet var bra, men tekniske problemer ødela for et godt resultat.

– Jeg er faktisk ikke så skuffet som resultatet skulle tilsi. Vi visste på forhånd at vi fortsatt har litt å jobbe med når det gjelder bilen, men tempoet var veldig bra. Subaru og hovedsponsoren Puma er i hvert fall strålende fornøyde, sier Sverre Isachsen.

Årets første løp i Global Rallycross Championship gikk på Charlotte Motor Speedway i amerikanske North Carolina, og den norske Subaru-føreren startet svært bra i første omgang.

– Da fulgte jeg Tanner Foust til døra hele veien, og bilen var veldig bra. I andre omgang røk jeg dessverre turboen, og da wastegateventilen røk i tredje omgang var det kjørt. Men tempoet vi viste var såpass bra at vi er optimister med tanke på resten av sesongen.

Det var den tidligere verdensmesteren i rally, Marcus Grönholm fra Finland, som vant løpet med sin Ford Fiesta. Tanner Foust ble nummer to foran Stéphane Verdier, Andy Scott og Samuel Hubinette.

– Jeg er glad for at sesongen endelig er i gang, og det var en stor opplevelse å kjøre her i Charlotte. Det var bra med tilskuere og jeg tror NASCAR-fansen likte det de så. Direktesendingen på ESPN var visstnok veldig bra, og jeg har stor tro på at rallycross skal vokse seg stort i USA, avslutter Sverre Isachsen.

Det neste løpet i GRC går på Texas Motor Speedway i Fort Worth den 9. juni, og kjøres da som supportrace til IndyCar.

Resultater GRC Charlotte:
1. Marcus Grönholm (FIN) Ford Fiesta Mk7
2. Tanner Foust (USA) Ford Fiesta Mk7
3. Stéphane Verdier (F) Hyundai Veloster
4. Andy Scott (GB) Saab 9-3
5. Samuel Hübinette (S) Saab 9-3
6. Rhys Millen (NZ) Hyundai Veloster
7. David Binks (GB) Ford Fiesta Mk7
8. Dave Mirra (USA) Subaru Impreza GR
9. Travis Pastrana (USA) Dodge Dart
10. Toomas Heikkinen (FIN) Ford Fiesta Mk7 (black flag!)
11. «Bucky» Lasek (USA) Subaru Impreza GR
12. Sverre Isachsen (N) Subaru Impreza GR
13. Tim Rooney (USA) Subaru Impreza GD
14. Patrick Moro (USA) Subaru Impreza GD
15. Ken Block (USA) Ford Fiesta Mk7