13-årig cross-kart talent klar for internasjonalt mesterskap

EVEN Management satser stort på unge talenter gjennom sitt Next Generation prosjekt. Nå sender de regjerende norgesmester og cross-kart talentet Karl Peder Nordstrand ut i Europa for å representere Norge i den nye internasjonale serien FIA Cross Car Academy Trophy.  – Vi tror at dette nye og spennende konseptet er perfekt for Karl Peder i hans videre utvikling, sier Daglig Leder i EVEN Management, Erik Veiby.

 

13 år gamle Karl Peder Nordstrand fra Hamar, som har kjørt cross-kart aktivt siden 2013, skal altså representere Norge i FIA Cross Car Academy Trophy 2021, ett helt nytt mesterskap for utøvere i alderen 13-16 år. Allerede som 12-åring tok NextGeneration-utøveren sitt første Norgesmesterskap i cross-kart. Han er dermed den yngste som har blitt norgesmester i klassen for 125ccm. En rekord han har sammen med motorsport-talentet Oliver Solberg, som også startet sin karriere i cross-kart. Karl Peder vant i tillegg NM-finalen i simracing i 2020, også denne som den yngste noensinne. Han gleder seg nå stort til å satse internasjonalt. – Dette er en drøm som går i oppfyllelse! Jeg gleder meg masse til internasjonal erfaring og nye baner. Og jeg gleder meg til å bruke alt jeg har lært, både fra cross-kart kjøringa her hjemme og som Next Generation utøver. Det blir mye motorsport denne sesongen, skal prøve å kjøre NM også, og det er nyttige forberedelser å ta med seg. Jeg har ett mål, og det er å vinne mesterskapet. Jeg kjører alltid for å vinne, og med gode og smarte forberedelser så har jeg virkelig troa på at det er mulig, forteller Karl Peder.

 

Målet med EVEN Managements prosjekt NextGeneration er å skape verdensmestere i motorsport. Etter ett år i drift, er det nå klart for den første store milepælen med deltagelse i ett internasjonalt motorsport-mesterskap for en av utøverne. Det er totalt 4 unge utøvere tilknyttet prosjektet som startet opp i desember 2019. Daglig Leder i EVEN Management Erik Veiby er ikke i tvil om at dette er en riktig satsing for Hamar-gutten; – Vi er blitt godt kjent med Karl Peder gjennom hans første år som NextGeneration-utøver. Karl Peder er en spennende og ambisiøs utøver, med klare mål. Vi tror at dette nye konseptet passer Karl Peder perfekt, og er ett naturlig steg videre i hans karriere. Når Norges Bilsportforbund nominerte han til denne serien, så følte vi det naturlig å ta valget om melde han på. Jeg gleder meg til å følge utviklingen hans framover. 

 

 

FIA Cross Car Academy Trophy er ett helt nytt mesterskap i regi av det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Kun 20 utøvere får delta, og de enkelte land har kun hatt mulighet til å nominere én fører, som må være i alderen 13-16 år. Sportssjef i Norges Bilsportforbund Atle Gulbrandsen har latt seg imponere av talentet Karl Peder, som var et selvsagt valg når de skulle nominere en norsk deltager. – Det internasjonale bilsportforbundet satser nå mer på crosskart, eller cross car som de kaller det, og dette er spennende for oss i Norge som har lange tradisjoner i denne grenen. I FIA Cross Car Academy skal nasjonale forbund nominere en utøver, og den første vi spurte var Karl Peder, som er den eneste crosskartføreren på landslaget. Karl Peder er et kjempetalent som har imponert oss på både crosskartbanen og i e-sport, hvor han er en del av EVEN Management sitt prosjekt NextGeneration. Jeg tror Karl Peder kan gjøre det veldig bra i denne konkurransen, avslutter Atle Gulbrandsen.

 

I 2020 gjorde pandemien at det ble en redusert motorsport-sesong for de fleste, allikevel ble det gjennomført NM i cross kart. Karl Peder vant 3 av 4 runder og sikret seg Norgesmester-tittelen for 2020 med hele 17 poengs margin, som den yngste noensinne i sin klasse. Som en del av NextGeneration-prosjektet til EVEN Management konkurrerte han også i Simracing Grand Prix (Norgesmesterskapet i Simracing) og vant finalen, foran flere av Norges beste førere, både i Simracing og motorsport.

 

FIA Cross Car Academy Trophy 2021 består av 5 løp på grus, som skal kjøres i Europa. Alle de 20 førerne konkurrerer i identiske Off-road vehicles med 75hk, spesielt utviklet av blant annet Thierry Neuville, for førere mellom 13 og 16 år.

 

Mesterskapet starter med en Shakedown i Belgia 27-28 mai hos fabrikken LifeLive, og fortsetter med første løp i Frankrike 18 juli.

 

 

 

Karl Peder Nordstrand 13 år – FAKTA

Født:   14 juli 2007

Team:  EVEN Management/ Coanda Simsport Junior Team/ Juniorlandslaget

Serie:  FIA Cross Car Academy Trophy 2021/ Off-road Vehicle

2020:  Norgesmester Cross-kart

2020:   Vant NM-finalen i SimracingGP, som den yngste utøver i Norge

2013:  Startet å kjøre cross-kart

 

 

Kalender FIA Cross Car Academy Trophy 2021

27-28 mai       Shakedown i Belgia

18 juli              St Georges, Frankrike

1 august          Toldijk, Nederland

22 august        Prerow, Tsjekkia

26 september Maggiora, Italia

10 oktober      Mollerussa, Spania