Andreplass for Furuseth

S_Furuseth_13_sept
Som eneste norske team stilte Sindre Furuseth og Kristian H. Eriksen i SM-runden East Sweden Rally. Forrige helg satte de karrierebeste i NM-runden Rally Telemark med 3. plass, men allerede denne helgen fulgte de opp med et enda bedre resultat. Junior Team Norway føreren Sindre kjører for NMK Gardermoen og kartleser Kristian for KNA Kongsberg i en Ford Fiesta ST.

Det startet fredag kveld i Linköping med fire fartsetapper og Sindre og Kristian fant fort et raskt tempo og lå på en klar 3. plass bak Pontus Tidemand i tet og Emil Bergqvist på 2. plass. «Det er vanskelig å kjøre i mørket, men vi må si oss fornøyde med tanke på hvor lite erfaring vi har i mørket», sa Sindre fredag kveld.

Tidlig lørdag morgen brøt Tidemand med girkasseproblemer. Det førte til at Sindre og Kristian rykket opp til en 2. plass, og etter å ha kjørt helt jevnt med den nye lederen Bergqvist på lørdagens fem etapper, skulle de holde plassen sin helt inn til mål.

«Det har vært en fantastisk dag. Det å få det til å stemme på så vanskelige veier som det er her, er en utrolig god følelse. Skulle gjerne vært med og kjempet om seieren med Bergqvist, men dessverre tapte vi for mye i går til at det var mulig», sa en utrolig fornøyd Sindre Furuseth over målrampen i Linköping. Han forteller videre: «Jeg føler at ting begynner å løsne. Til årets sesong har vi gjort store grep; Vi gjorde store endringer i notesystemet vårt og jobbet mye med endring og utvikling av kjørestil. Nå klarer vi å sette alt vi har lært mer og mer sammen. Det er i tillegg bare tredje løpet med Kristian som kartleser, vi har et veldig godt samarbeid allerede og han har taklet utfordringen utmerket».

Neste løp for Furuseth Motorsport blir NM-finalen Rally Hedemarken, men teamet planlegger også finalen i det Svenske Mesterskapet i form av Rally Uppsala 4.-5. oktober.