Øren ble shortcar-vinner

shortcar_500.jpgNorgescupen i shortcar ble avgjort med bakkeløpet på Lillehammer på lørdag. Gaute Øren ble vinner av cupen, foran Morten Ravnaas og Tommy Kongsten.

Bakkeløpet på Lillehammer var stedet hvor Shortcar sin Norgescup skulle avgjøres. Hele 18 biler stilte til start og var klare for å sette rekordraske tider i den 1500 meter lange og krevende bakken.
Shortcar kjøres raskt og brutalt oppover den flotte asfalttraseen, tidene er de raskeste i denne bakken, men siden Shortcar kjører med sjikaner for å redusere fart på to steder får de ikke anledning til å plukke bakkerekorden.

Gaute Øren ledet NC før Lillehammer og trengte kun å sikre seg poeng for å vinne gullet, men Øren kjører for å vinne selv om dette kan få fatale følger.
Med dagens tilleggsregler medfører det stryk fra løpet om en Shortcar kjører gjennom sjikanen.
«En idiotisk regel, det er ingen som spekulerer i å kjøre rett gjennom et sett med kjegler, tidstillegget vil uansett være langt høyere enn fortjenesten. Eneste grunn til å kjøre ned flere kjegler er når en bremser for sent. Dette gjelder jo selvfølgelig alle andre steder på banen også, så hvorfor skal en strykes fra et helt løp om en satser for hardt og treffer noen kjegler som er plassert så trangt at det minner mer om en øvelse i lukeparkering enn om racing?» Spør en hoderystende Øren etter løpet på Lillehammer.

«For øvrig var det en glimrende helg hvor jeg traff godt med oppsettet. Jeg merket at oppsettet var litt stivt i innledende omgang, men det var føsr solen hadde fått varmet opp asfalten. Jeg håpet på bedre feste etter hvert som varmen steg, og i siste omgang fungerte alt perfekt» forteller Gaute Øren som er fornøyd etter en hard sesong.

Tommy Kongsten og Morten Ravnaas kjempet om andre og tredje plass i årets Norgescup og ladet maksimalt denne helgen. Når det i enkelte omganger kun skiller hundredeler mellom plassene, forstår en at kjøretøyene brukes for alt de er verdt.

«Det var den beste som vant, jeg ga alt jeg hadde, men kom ikke helt til topps denne gangen», sier en fornøyd Tommy Kongsten som etter helgens kjøring sikret seg andreplassen i årets Norgescup.
Morten Ravnaas er også fornøyd etter årets siste løp; «Jeg var jo der for å ta andreplassen i cup’en. Etter prefinalen ledet jeg og så at dette kunne gå veien. Jeg hadde to perfekte finaleomganger hvor jeg var tett på en seier. Gaute vant med noen tiendeler og slik er det jo noen ganger. Men jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Cup’en er hardere enn noen gang, det er mange gode sjåfører og en tredjeplass totalt er jeg glad for.»

De 18 sjåførene var svært fornøyd med helgens løp, flott vær, en utfordrende bakke og god stemning gir gode minner. Sjikanene er naturligvis et ankepunkt hvor alle i Shortcar stiller seg bak kravet om å finne bedre løsninger for dette i fremtiden.