16-åringer får prøvekjøre Porsche

Under Porsche Festivalen på Rudskogen den 8. og 9. september kan 16- og 17-åringer uten førerkort få muligheten til å øvelseskjøre med en Porsche.

Den store drømmen for mang en bilinteressert ungdom er å få kjøre en helt ny Porsche, og på Rudskogen i september har selv de uten førerkort muligheten.

-Vi har bygget om flere Porsche til kjøreskolebiler, slik at 16 og 17-åringer uten førerkort kan øvelseskjøre med Porsche på bane. For å delta må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være mellom 16-18 år, forteller Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

Det er på gokartbanen på Rudskogen at øvelseskjøringen skal foregå. Erfarne instruktører vil sitte i passasjersetet.

-Dette er en helt unik mulighet for unge entusiaster til å få oppfylt drømmen. Registrering vil foregå mellom kl. 10:00-12:00 på Rudskogen 8. og 9. september. Det vil være førstemann til mølla, og alle må ha med ID og bevis på trafikalt grunnkurs for å delta.

En 17-åring som allerede har fått prøvekjøre en Porsche er Herman Ulvin Bjerke fra Eidsvoll. Tidligere i sommer ble han overrasket hjemme med en helt ny Porsche 911 Targa.

-Jeg trodde jeg skulle ut å øvelseskjøre som vanlig med mammas bil, men plutselig dukket det opp en Porsche 911 på tunet. Det var en syk opplevelse å få kjøre en Porsche. Porsche 911 er min drømmebil, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle få prøvekjøre en slik bil nå, forteller Herman.

 

Video av Herman som blir overrasket med en Porsche kan du se her:

 

Carrera Cup og STCC
Under Porsche Festivalen på Rudskogen blir det løp både i Porsche Carrera Cup Scandinavia og STCC. I Carrera Cupen kjemper norske Roar Lindland helt i toppen, og flere nordmenn som Steffen André Feet, Ole William Nærsnes og Roger Hermansen deltar.

STCC har i mange år vært Skandinavias mest prestisjefylte bilsportsmesterskap, og førere som Johan Kristoffersson, Robert Dahlgren og Fredrik Ekblom kjemper helt i toppen. Det svenskbaserte mesterskapet har tidligere hatt gjestevisitter på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana og Vålerbanen, men nå skal sirkuset besøke Rudskogen for første gang. 

-Motorsport er viktig for Porsche, både internasjonalt, hvor Dennis Olsen er en av sjåførene, og hjemme i Norge. Derfor satser vi på motorsport også nasjonalt, og vi håper mange entusiaster tar tuen til Rudskogen. I tillegg til racing og øvelseskjøring blir det en rekke aktiviteter for hele familien som esport, legobygging, gokartkjøring og spektakulære pauseshow, avslutter Scheel.