God EM-debut av Simon

S_Syversen
Simon Wågø Syversen debuterte i helgen i EM i rallycross i Höljes. Debuten endte med 4. plass i den ene semifinalen

Debuten startet tøft for 21-åringen da han mistet all sikt i første omgang og endte opp i sandfella med bærebru og drivakselbrudd. Andre omgang gikk bedre, men på grunn av dårlig baneforhold, ble det bare en 10 tid. I tredje omgang ble motoren for varm, og Simon måtte redusere tempoet for og ikke ødelegge bilen, og tiden ble dårlig som førte til at han lå på en 17 plass etter dag en.

Men Simon viste bra mental styrke da han la dette bak seg og vant søndagens heat. Tiden viste seg å være raskest av alle i EM, og Simon sikret seg akkurat en plass i semifinalen.

Første gang i ny bil og første gang på Höljes gir noen ekstra utfordringer, men progresjonen var god og det var derfor en spent Simon som sto på startstreken bakerst i seminfinalen.

-Etter en god start hvor jeg kommer ut som nr 4 tar jeg alternativen på første runde og får kjøre fritt. Når nestemann foran meg velger alternativsporet er jeg forbi og har 3. plass og dermed finaleplassen inne» fortsetter Simon. «Det er derfor litt surt å få en punktering etter 3,5 runde og må slippe en konkurrent forbi i siste svingen 50 meter før mållinjen og oppleve at finaleplassen glipper» avslutter Simon som allikevel er veldig fornøyd med sin debut i EM og fikk bekreftet at han er god nok til å kjempe i toppen også på dette nivået.

Nå rettes fokuset mot de 3 gjenstående rundene i NM, hvor Simon for tiden ligger på en 4 plass i sammendraget.