17. plass for Roar Lindland

R_Lindland_16_07
Roar Lindland fikk med seg ett poeng fra helgens løp i Porsche Supercup etter å ha startet som nummer 22. 

Roar Lindland kom til Hockenheim med en sterk niendeplass fra forrige helgs løp i Ungarn i bagasjen, men Lyngdølen var hele veien forberedt på at dette kom til å være en tøff helg. 

– Veldig mange av konkurrentene kjenner denne banen ekstremt godt, og da blir det ekstra vanskelig når man ikke har kjørt der tidligere, sier han.

Kvalifiseringen gikk ikke helt etter planen, og Roar kvalifiserte seg til 22. startposisjon i søndagens løp.

– Bilen fungerte dessverre ikke optimalt, og kombinert med litt for dårlig banekunnskap hos meg ble det en dårlig kombinasjon og en veldig tung kvalifisering. Det er utrolig jevnt, og det er bare ørsmå tiendeler som skiller. Er man bare ørlite bakpå så raser man for nedover, sier Lindland 

Til tross for den dårlige starten klarte han å kjøre seg opp flere plasser i løpet, og kjørte i mål som nummer 17. Ettersom to av førerne foran Roar var gjesteførere blir han klassifisert som nummer 15 i mesterskapet – og får dermed med seg ett poeng fra helgens runde. 

– Løpet var det beste jeg kunne fått til med det relativt dårlige utgangspunktet, så det er jeg godt fornøyd med. Målsetningen har vært å ta poeng i hvert løp, og det klarte vi akkurat denne gangen, sier han. 

Roar poengterer at det å kjøre på nye baner, som han gjør mye av denne sesongen, alltid innebærer en læringskurve. Fra man kjører den første treningen, via kvalifiseringen, til søndagens løp lærer man stadig nye ting.

– Vi analyserer alt etter de forskjellige passene, og det gjør at jeg får en progresjon gjennom helgen. Det så vi også denne gangen, sier han.

Juli har vært en veldig hektisk måned for Lindland med hele fire løpshelger. Nå blir det en litt roligere periode før neste løp går av stabelen på legendariske Spa i Belgia 28. august. Det er et løp han gleder seg til, og en bane han er godt kjent med fra tidligere.

– Det er en veldig morsom bane som jeg har kjørt en god del runder på tidligere, så der blir situasjonen en litt annen enn de siste løpene, sier han om banen han senest kjørte løp på i mai.

Søndagens løp på Hockenheim ble til slutt vunnet av italienske Matteo Cairoli etter at tyske Sven Müller, som kjørte først over målstreken, fikk en tidsstraff. Müller endte dermed på andreplass, og tredjeplassen gikk til sveitsiske Jeffrey Schmidt.