18 på treningssamling i Ålgård

talentutvikling_banner_5001.gif
18 unge lovende bilsportsutøvere fra Sør/Vestlandet vil være med når den andre regionsamlingen i Norges Bilsportforbunds talentutviklingsprosjekt avvikles i Ålgård ved Stavanger førstkommende helg.

-Vi er godt fornøyd med oppslutningen. Det er utøvere fra fire forskjellige klubber, og det blir fokus på fysisk trening og riktig kosthold under samlingen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson. Det er NAF Motorsport Gjesdal som stiller med den største troppen med 7 utøvere.

Det var i forbindelse med Bilsportforbundets 75-årsjubileum i fjor at man lanserte en større satsing på talentutviklingen innenfor bilsporten. Det er tre trinn i talentutviklingen, og på første trinn skjer aktivitetene på klubbnivå. I trinn 2 kommer regionsamlingene man nå avvikler, mens det i trinn tre blir plukket ut enkelte utøvere som får en spesiell og individuell oppfølging.

Det er Fredrik Brenna Lund fra Norsk Toppidretts Gymnas som har hovedansvaret for treningen, mens Karin Hvoslef vil fokusere på riktig og idrettstilpasset kosthold. Parallelt vil det også være en samling for foresatte og støtteapparat fra klubbene.

Blant de 18 deltagerne til helgen er også to av de tre utøverne som NBF har valgt å satse spesielt på i år. Det er Tomas Eidjord og Pål Varhaug.

Helgens samling i Ålgård er den andre av fire. Den første var på Toppidretts Gymnas i Bærum, mens de to siste er i Bergen19.-20. april og Trondheim 26.-27. april.