19 deltagere i spennende Subaru Cup

robert_nygard_450.jpgSubaru Cup, der deltagerne skal kjøre både rally og baneracing, er den mest spennende nyskapningen i norsk bilsport i år. På lørdag innleder de 19 deltagerne sesongen der de kjemper om en premiepott på 750 000 kroner.

Det er Sigdalsrally som innleder Subaru Cup, og i tillegg til de sju NM-løpene i rally, inngår cupen også i de fire NM-rundene i baneracing på henholdsvis Rudskogen og Vålerbanen.

I tillegg til de 19 deltagerne som har meldt seg på, vil en bil bli kjørt av diverse gjesteførere. I Sigdalsrally er det redaktøren i bladet BIL, Stein Pettersen som sitter bak rattet på denne bilen.

-Det skal bli gøy å se 20 Subaru Impreza av nyeste modell i aksjon, og vi er selvfølgelig veldig stolte over at toppførere som Andreas Mikkelsen og Anders Kjær er blant deltagerne i cupen, sier Stian Thrane i Subaru Norge. Mikkelsen tok NM-sølv i WRC-klassen i fjor, mens Kjær tok bronse i gruppe N. I tillegg til disse er også fjorårets norgesmester i klassen for tohjulsdrevne biler, Trond G. Svenkerud en av deltagerne.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. Det er ventet at flere av førerne i Subaru Cup også vil komme til å hevde seg høyt i NM-sammenheng.

-Vi har en veldig fin blanding av unge helt ferske førere, unge førere som allerede har vist sitt talent i andre biler og godt rutinerte førere. Det skal bli svært interessant å se resultatlisten etter lørdagens løp. Jeg tør ikke å utpeke favoritter. Etter at vi har drevet med utvikling og testing av bilen siden april i fjor, skal det også bli svært spennende å se hvordan alt vil fungere, sier cupens koordinator, John Haugland.

I tillegg til de 20 Cup-bilene som stiller på startstreken i Sigdalsrally, har Subaru Norge også stilt en Subaru Impreza til disposisjon for de engelske motorsportsjournalistene Tony Jardine og Sean Moriarty. De skal også kjøre Rally Norway i februar.

Som om ikke det er nok debuterer Mads Østberg med sin nye Subaru Impreza WRC i løpet, for å forsvare sine NM-titler fra de to siste årene.

Sigdalsrally har sin base på Nerstad skole/Samfunnshus i Sigdal. Der er også løpets start, serviceplass og målgang. Totalt skal det kjøres seks fartsetapper på til sammen 94,1 km.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.30 på søndag kveld.

Deltagere i Subaru Cup 2009
Tom Heitmann, NMK Tønsberg

Pål Iversen, NAF Motorsport Asker & Bærum

Trond Lyseng, NMK Hønefoss

Teodor Gjerde, NMK Hønefoss

Atle Bjørklund, NMK Gardermoen

Birger Gundersen, NAF Motorsport Asker & Bærum

Herman Tank-Nilsen, NAF Motorsport Asker & Bærum

Robert Nygaard, KNA Solør

Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum

Trond G. Svenkerud, NAF Hamar

Erik Helgerud, NMK Aurskog/Høland

Bernhard Kongsrud, NAF Motorsport Asker & Bærum

Tor Johan Tufte, NMK Tønsberg

Pontus Tidemand, KNA Kongsvinger

Kenneth Johnsrød, KNA Varna

Axel Skotvedt, NAF Motorsport Asker & Bærum

Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold

Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland

Anders Kjær, NMK Larvik