Krasj for Heidi

H_Frydenhaug_mai_15
I helgen var Heidi Frydenhaug i Århus for å kjøre det andre løpet i DTC/NTCC i de trange gatene. Classic race Aarhus er et løp med historiske biler, en fortelling om bilens utvikling i gjennom tiårene. Et kjempe stort arrangement med hele 34 000 tilskuere.

I tillegg til at mye fortsatt er nytt for Heidi med ny bil og klasse, fikk hun virkelig kjenne på hvor trangt og vanskelig det er å kjøre på bybane under de to første treningene. Det ble to punkteringer på fortauskant og betongklosser i rundekjøringer. Men Heidi ble ikke skremt for det, hun syntes banen var helt rå. « Banen er helt rå, veldig uforutsigbar og krevende, men det er det som gjør det spennende. Man må virkelig ha tungen rett i munn når man kjører, for en liten feil kan få fatale følger da det ikke finnes avkjøringssoner, men kun betong», sier Heidi.

Under lørdagens kvalifisering kjørte Heidi det hun kunne, men samtidig tok det litt med ro for å få mest mulig runder på banen og bli mer kjent med bilen og sporvalg. Dette gav en 19 tid, noe som teamet syntes var helt greit å starte med.

I første heat fikk Heidi en kjempe start og jaktet de andre konkurrentene. Men noen biler lengre frem kræsjet i en sving på første runde og skapte trøbbel for de andre førerene som kom etter. Heidi var en av de som valgte feil side å passere på å ble stående, hun kom videre men kom ut sist. Hun startet på nytt jakten på de andre og kunne tilslutt passere mållinjen som nummer 17.

I heat to ble det igjen mye action. Heidi fikk en god start igjen, men rakk ikke avansere mye før første safety car kom utpå banen. Med så trang bane er de vanskelig å gjøre forbikjøringer, og det tok ikke lang tid før det på nytt ble safetycar under heatet og den fortsatte til målgang. Så det var ikke mange rundene førerene fikk til å konkurrere på i dette heatet. Heidi kom igjen i mål på en 17 plass.

Til finalen var Heidi veldig klar på å avansere litt opover listen etter å ha fått kjørt noen runder på banen og blitt mer trygg og kjent med den. Men hun kom desverre ikke så langt da noen biler foran kræsjet i starten og Heidi kunne ikke unngå dem. Hun fikk et sammenstøt med en bil foran som resulterte i at panseret gikk opp. Hun måtte da i pit for å fjerne panseret, men kræsjrammen satt fast i panseret og hun fikk desverre ikke kjøre ut igen og måtte bryte.

Det var utrolig kjedelig å måtte bryte da Heidi var uskyldig i kræsjen. Men alt i alt har det vært en kjempe helg og opplevelse å være med på dette løpet og hele opplegget. Mye viktig erfaring å ta med seg på veien videre for både fører og team som har stått på hele helgen og gjort en kjempe jobb.