Kristian Dalen best i Peugeot Cup

kr_t_dalen.jpgKristian T. Dalen tok sin første seier i Peugeot SuperCup under Rally Hadeland. Sammen med kartleser Erik Pedersen var det han som mestret de vanskelige forholdene best. Ekstremværet gjordeløpet til en krevende øvelse for deltakerne i Peugeot SuperCup, og bare to av de syv bilene som startet kom til mål.

Det startet som i første runde av Peugeot SuperCup. Jim Roger Haugom satte bestetid på den første prøven, og kom inn bare 3,4 sekunder foran Stig Rune Skjærmoen. Stig Rune var irritert ved målgang. Han tok igjen bilen som startet foran ham, og tapte en god del tid på dette. Etter disse to kom de andre førerne inn som perler på en snor, og alle var preget av de vanskelige kjøreforholdene. Det ble en liten luke ned til Sebastian Andresen, som ble blokkert da Petter Kristiansen var uheldig og kjørte ut. Petter kom seg videre etter avkjøringen, men fikk problemer med at motoren kokte. Årsaken var all snøen som hadde lagt seg foran radiatoren.

SS2 fortsatte dermed uten Petter, og etappen skulle vise seg utslagsgivende for svært mange i dette løpet. Alle forhåndsfavorittene møtte veggen, og først ute var Kjetil Finstad og kartleser Stian Pettersen. De kjørte ut og ble stående med spaden i et kvarter før de kom seg videre. Da passerte de bilene til både Jim Roger Haugom og Einar Stadshaug, som sto fast på samme sted. Jim Roger hadde kjørt ut, og i det Einar skulle forbi, røk drivakselen hans. Både Kjetil og Jim Roger kom seg videre til service etter SS2, men hadde brukt mer enn makstiden på etappen. Dermed var løpet over for alle disse tre førerne. Stig Rune Skjærmoen lå godt an etter første prøve, men kjørte også ut og tapte flere minutter. Dermed var løpet over for flere av de forhåndsvarslede vinnerkandidatene.

De neste etappene ble mer eller mindre en kamp for å holde bilene på veien, og det var tett løp mellom de tre som var igjen i feltet. På SS4 var det slutt for Stig Rune. Han kjørte av for andre gang, og nå kom han seg ikke videre. Feltet på syv startende var dermed redusert til de to ungguttene Sebastian Andresen og Kristian T. Dalen.

Her ble det fordel Kristian etter at Sebastian opplevde ulyder på bilen under SS4. Det viste seg senere at skliplaten under bilen hadde løsnet. Det ble mye sikker kjøring mot slutten, men Sebastian gjorde det spennende for seg selv og publikum da han kjørte ut på SS6. Han måtte lete fram spaden, og ved hjelp av publikum kom han seg videre og til mål før makstiden var oversteget.

Kristian T. Dalen kunne dermed feire sin første seier i Peugeot SuperCup. Flere hadde regnet med at han kunne bli en joker i dette løpet, og han innfridde med solid kjøring under vanskelige forhold.

– Kristian er den føreren med minst erfaring i Peugeot SuperCup, men det var det ingen tegn til under Rally Hadeland. Han fremstod i helgen som den med mest erfaring og rutine, og jeg må si jeg er mektig imponert over kjøringen, sier Cupadministrator Christian Andresen. Kristian fikk også en av Norges mest rutinerte kartlesere med seg i bilen. Erik Pedersen, som ble Europamester sammen med Valter Jensen i historisk rally, steppet inn på kort varsel etter at Kristin ble syk.