2. NM-runde i rallycross på Rugslandsbanen

t_morstad_bmw.jpgRundt 95 førere stiller på startstreken når andre runde av årets Norgesmesterskap i rallycross kjøres på Rugslandsbanen utenfor Kristiansand til helgen.

Det er Kristiansand Automobil Klubb (KAK) som arrangerer denne andre av i alt fem NM-runder. Første runde ble kjørt på Bollandsmoen i Ler i Sør Trøndelag.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, samt shortcar som inngår i mesterskapet. Det er nytt av året at shortcar har NM-status, og i mesterskapet for denne klassen teller både rallycross og baneracing. Som nevnt skal det kjøres fem runder, og de neste kjøres på Finnskogbanen i Solør, Lyngås ved Drammen og på Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Even Hvaal fra NMK Larvik som åpnet med seier i første runde i sin Citroën Saxo. Hvaal er også mester i denne klassen de to siste årene.
På en andreplass etter første runde ligger Andreas Bakkerud fra NMK Bergen med sin Peugeot 206. På tredjeplass følger Frode Skaar fra KNA Indre Ytre Østfold i sin Citroën Saxo.
Totalt er det 24 deltagere i supernasjonal inntil 1600 ccm påmeldt til helgens runde.
I klasse 1600-2000 ccm er det Tommy Sølvberg fra NAF Nordfjord som leder etter seier i første runde med sin Ford Focus. Nærmest ligger Ole Håbjørg fra NAF motorsport Trøndelag med sin BMW. Hjemmefavoritt i denne klassen er Kjetil S. Nygaard fra arrangørklubben KAK, som ligger på en 3. plass med sin Ford Escort. KAK har også Jan Gabrielsen i Mazda 323 GTR inne på 6. plass i denne klassen.
18 førere er påmeldt i Supernasjonal 1600-2000 ccm til helgen.
I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var det tittelforsvarer Terje Morstad (bildet over) fra NMK Gardermoen som åpnet best også i årets sesong. Med sin BMW M3 vant han åpningsløpet i Trøndelag.
Nærmest følger Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport i sin Mercedes S299. På en tredjeplass ligger Hans Olav Opheim fra NAF Motorsport Trøndelag i Volvo S40.
27 deltagere er påmeldt i klassen for de største bilene på Rugslandsbanen.
I Shortcar har det allerede vært kjørt to baneracingløp og et rallycross. Den som leder NM etter disse tre løpene er Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen. Han har 68 poeng. På andreplass følger Roy Schøyen, med 55 poeng. På tredjeplass ligger Per Anders Johansen med 53 poeng. Begge de to sistnevnte kjører også for NMK Gardermoen.
Det er 17 førere påmeldt i klassen Shortcar til helgen.

NM-runden på Rugslandsbanen kjøres over to dager, med trening, kvalifisering og to innledende omganger på lørdag. Søndag kjøres tredje innledende omgang samt finaler.

Arrangørens Internettside med mer info