Andre NM runde rallycross i Vikedal

75 deltagere stilte til start når NMK Vikedal arrangerte 2. NM runde i rallycross 3.-4. juni. Det er 4 år siden sist NM ble arrangert på Vestlandet sist og også da var det NMK Vikedal som var arrangør.

NMK Vikedal har selv flere førere som kjører NM og hevder seg i NM-sammenheng og klubben hadde lagt alt til rette for et bra arrangement. Bare været var de ikke herre over og det ble en tildels våt og glatt helg på Vikedal Motorbane. Men det ødela ikke for at det ble et flott gjennomført arrangement med mye action.

I den største klassen var Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad revasjelysten etter første NM runde på Gardermoen og viste i innledende omganger at denne gangen ville han til topps. Han stod i beste startspor i A-finalen med Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland ved siden av seg. Og det var nettopp disse to som gikk i tet med Østreng først og Jacobsen på bakfangeren. Men i tredje runde gjorde Jacobsen en feil og smalt i autovernet. Dermed var finalen over for hans del. Det gikk bra med fører men bilen var det verre med. Kim Åvar Meland kunne dermed kjøre inn til 2. plass. Herbjørn Haug (NMK Solør) ledet NM etter Gardermoen men fikk ikke alt til stemme innledningsvis i Vikedal. Men etter bra kjøring i B-finalen var han klar for A-finale og kjørte seg inn til 3. plass og fortsatt ledelse i NM.

Klassen for biler inntil 2400 ccm ledet Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo NM etter 1. NM runde og var også best etter innledende omganger i Vikedal. Men det var en østfolding som kjørte seg til topps i A-finalen. Kenneth Hansen fra KNA Varna vant foran Per Håvard Haugom (Krabyskogen Motorsport) og Fredrik Ågedal som økte ledelsen i NM sammendraget.

I klassen for 2000 ccm var det to førere som gjerne ville vise seg frem på hjemmebane. Daniel Holten og Kenneth Johansen fra arrangørklubben viste tidlig at de ville være med å leke og var kvalifisert til A-finalen etter innledende omganger. Og Daniel Holten stod til slutt igjen som vinner av klassen med Kenneth Johansen på 3. plass. Fjorårets NM vinner Erik Svartås tok 2. plass. Daniel Holten leder dermed NM så langt.

Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport vant første NM runde og beviste i Vikedal at det ikke var noen tilfeldighet. Han vant en klar seier foran Asgeir Taraldsen, NMK Melhus og Olav Bjelland fra arrangørklubben NMK Vikedal.

Det er god deltagelse av jenter i rallycrossen og i Vikedal var det 10 jenter til start. 4 av 13 deltagere i 1600 klassen og 5 av 11 i juniorklassen. Og det var nettopp en jente som gikk helt til topps i juniorklassen da Guro Majormoen fra NMK Kongsberg var helt suveren i A-finalen. Det var Per Magne Svardal, NMK Konsmo, som var best etter innledende omganger og han kjørte inn til 3. plass i finalen etter Mathias Kveven Hamre fra NMK Grenland.

Neste NM runde kjøres på Vinjarmoen Motorbane, Dokka,  med NMK Fluberg som arrangør, 24.-25. juni