2. plass til Østvold

kenneth_ostvold.jpgI helgen ble Viking Trophy avviklet i Lappenranta i Finland. Viking Trophy er det største internasjonale gokartløpet som arrangeres i Norden og det er deltakere både fra de nordiske landene, Baltikum og Russland.

Gutta fra Møller Bil Motorsport, Kenneth J. Østvold (18) fra Ottestad (NMK Elverum), og Christian M. Krognes (18) fra Hamar (KNA Varna), var selvfølgelig på plass og viste tenner fra første stund.

På fredagens trening var Krognes raskeste mann med flere tiendedeler, mens Østvold slet litt for å finne et passende oppsett, men i løpet av dagen var begge to helt i toppen. Lørdag morgen fikk de likevel ikke full klaff på tidkjøringen. Krognes satte tredje beste tid mens Østvold ble nummer ni.

I første innledende heat fikk Krognes en dårlig start og falt ned noen plasser. På den trange banen var det ekstremt vanskelig å kjøre forbi i KZ2 klassen da alle karter kjørte et svært trangt spor. Eneste mulighet til forbikjøring var når konkurrentene gjorde en feil. Dermed ble det sjette og åttendeplass på Krognes og Østvold.

I det andre heatet fungerte starten topp for begge. Krognes holdt sin tredjeplass mens Østvold kjempet seg opp til en syvende plass. Det var helt jevnt i toppen og under fem sekunder mellom nr.1 og nr.8.

Søndagen startet med regn og vanskelige kjøreforhold, men det ble lettere å kjøre forbi. Krognes og Østvold hadde henholdsvis fjerde og syvende startspor i pre-finalen. De lot seg ikke skremme av regnet, kjørte sikkert og godt og endte på henholdsvis andre og fjerdeplass.

I finalen kom både Krognes og Østvold godt ut og lå som nr. to og tre, men vi så raskt at det ikke stemte for Krognes. «Jeg vet egentlig ikke riktig helt hva som skjedde. Jeg klarte bare ikke å holde farten til han foran». Etter noen runder passerte Østvold Krognes og tok opp jakten på lederen. På tross av meget god kjøring klarte han imidlertid aldri å komme på høyde med lederen og måtte nøye seg med sølvet denne gangen. «Jeg brukte fire runder på å komme forbi krognes. Dermed hadde Pekka Seppänen fått et for stort forsprang. Jeg tok innpå ham mot slutten av finalen, men da det var for sent. Jeg er likevel veldig godt fornøyd med andreplassen» sier Østvold.

Krognes brukte de første ti rundene av finalen til å finne et spor som fungerte bedre men ble passert av ytterligere noen karter før det løsnet, og endte til slutt på en femteplass. «Det var litt surt at det stoppet opp for meg på denne måten i finalen. Når jeg først fikk fart på karten var det jo alt for langt opp og jeg ble liggende for meg selv å kjøre. En femteplass er jo helt greit. Det som irriterer er at jeg ikke fikk til kjøringen» sa en litt frustrert Krognes.

Men det blir ikke noe roligere for gutta i Møller Bil Motorsport Junior Team de neste ukene. Allerede til helgen er det NM på Elverum, og uken etter bærer det rett til Belgia igjen for å delta i andre runde av EM i KZ2. «Vi håper jo mange lokale har lyst til å ta en tur til Starmoen på Elverum søndag 21.juni å få oppleve fartsfesten på nært hold» avslutter guttene.