2. plass til Tommy Rustad på Mantorp

rustad_port_08.jpgI et vanskelig løp som delvis ble preget av regn og våt bane, kjempet Tommy Rustad seg inn til en svært oppløftende 2. plass da tredje runde av årets STCC ble kjørt på Mantorp på søndag.

Da fjorårets sesong ble avsluttet på Mantorp kjørte Rustad inn til seier, i dag var han nær ved å gjøre det samme. Men riktig taktikk var minst like viktig som førerferdigheter i dagens løp på Mantorp, og Tommy Rustad hadde god grunn til å være fornøyd med 2. plass i sin Volvo C30.

-Det var svært gledelig og oppløftende etter en noe vanskelig innledning på sesongen. Nå er vi der, og nå skal konkurrentene få merke oss i resten av løpene, sier Rustad. Hans teamkollega i Volvo-teamet, Robert Dahlgren, endte på 4. plass.

Rustad startet fra andre startspor, ved siden av Honda-føreren Tomas Engström. Tommy hadde en god start og stakk rett til tet. Engström falt tilbake, og det ble etter hvert BMW-duoen Fredrik Ekblom og Richard Göoransson samt Chevrolet-føreren Thomas Schie som kjempet om andreplassen bak Rustads Volvo. Men de tre ble hele tiden lenger og lenger bak Tommy Rustad.

Etter hvert som banen tørket opp var det Thed Björk i Honda som var desidert raskest på Mantorps asfalt. Han var en av de få som startet på rene umønstrede slicks-dekk. Det var håpløst i starten, men du verden som han tjente på det da banen tørket opp. Det var ikke lov å skifte dekk før ti runder var kjørt, og innen den tid hadde Björk tatt teten.

-Vi var veldig usikre på dekkvalget før start. Det var lett regn, og selv om det skulle bli opphold regnet vi med at regndekkene skulle holde greit i ti runder. Det var nesten så det holdt også. Det var kun to førere som kjørte på slicks, sier Tommy Rustad. I fjorårets sesong la han merke til at Volvo-teamet alltid gjorde de beste valgene da forholdene var som i dag. Derfor overlot han til teamledelsen å ta avgjørelsen om dekkene.

Da alle de beste var ferdig med sine dekkskift var Rustad på 2. plass bak Björk. På det meste var avstanden hele 20 sekunder. Men Tommy Rustad hadde god fart på de siste rundene og var kun 6,6 sekunder bak i mål.
-Thed hadde den fordelen at han klarte seg med å bytte to dekk, mens vi måtte bytte alle fire, og da går det mye lenger tid. Derfor ble avstanden mellom oss så stor under dekkskiftet. Jeg tror nok at han hadde kontroll på meg mot slutten, og ikke så noen grunn til å kjøre fortere, sier Tommy Rustad.

Andreplass er det beste Tommy Rustad har oppnådd i år, og han tok sine første åtte poeng. Det sendte ham opp på 6. plass sammenlagt etter tre runder.

-Målet nå er å avansere en plass i sammendraget i hvert løp, så etter seks løp skal vi være i teten, gliser Tommy Rustad. Det vil i så fall si at han kommer til den norske runden på Vålerbanen 14. september som leder av STCC.

Neste løp kjøres i Karlskoga 1. juni. Totalt skal det kjøres 11 runder i årets STCC.

Resultater STCC 3. runde, Mantorp
1. Thed Björk, Honda Accord
2. Tommy Rustad, Volvo C30, +6,650 sek
3. Fredrik Ekblom, BMW 320si, +16,216
4. Robert Dahlgren, Volvo C30, +27,245
5. Robin Rudholm, BMW 320si, +30,155
6. Richard Göransson, BMW 320si, +31,177
7. Jan «Flash» Nilsson, BMW 320si, +53,273
8. Thomas Schie, Chevrolet Lacetti, +1.04,202

Poengstilling etter 3 runder
1) Fedrik Ekblom, 24
2) Richard Göransson, 17
3) Thed Björk, 16
4) Robin Rudholm, 15
5) Matthias Andersson, 12
6) Tommy Rustad, 8
7) Jan «Flash»Nilsson, 7
8) Robert Dahlgren 5
8) Tomas Engström, 5
10) Johan Stureson, 3
11) Roger Eriksson, 2
11) Thomas Schie 2