Østberg raskest på shake down

Mads finland 15
Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson kjørte inn til bestetid under dagens shake down med en gjennomsnittshastighet på 124.77 km/t foran årets 8. VM-runde, Rally Finland. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene noterte nest beste tid.

Østberg, som kjører en DS WRC for Citroen Racing, har dermed fått en god start på det finske VM-løpet.
Løpet starter i Jyväskylä i kveld, torsdag , med en kort etappe på 2, 27 km. og går i mål samme sted søndag ettermiddag. Da har førerne tilbakelagt 320 km. på de karakteristiske raske og kuperte finske veiene.
I dette rallyet er bilene til tider, like mye i lufta som de er på bakken. Vi kan med sikkerhet si allerede nå at det kommer til å bli en del spektakulære hopp i løpet av helgen.  Mads og Jonas ligger på 3. plass i årets VM, med spenning både oppover og nedover på listen.
«Vi er godt forberedt», sier Mads i en kommentar. «Med god test i forkant har vi funnet et bra oppsett på bilen. Vi har testet på regnvåte veier, men skulle det blir tørrere veier videre i løpet, har vi god kontroll, og god følelse. Vi prøvde tre forskjellige justeringer på dagens shakedown som vi forøvrig vant. Vi fikk også gode svar sammenliknet med konkurrentene både for 1. og 2. gangs gjennomkjøring,» fortsetter han.

Rally Finland er det ultimate løpet i VM sesongen hva høy fart på grusveier gjelder. Mads kjørte løpet første gang i 2006, og har god erfaring med forholdene, i et løp som alltid har vært høyt oppe på favorittlista både til fører og kartleser.