Dobbelt norsk i rallycross VM

a_bakkerud_15_CAN
Det er dobbelt norsk i rallycross-VM foran den norske runden på Lånkebanen på Hell. Etter helgens runde i Canada leder Petter Solberg foran Andreas Bakkerud.

 

Det ble en ny finale uten pallplass for Andreas Bakkerud i årets syvende VM-runde i rallycross som ble kjørt i Trois-Rivieres i Quebec, Canada. Bakkerud er alikevell positiv:
– Jeg er den eneste føreren som har kvalifisert meg til syv VM-finaler på rad og med poengene fra helgens femteplass rykker jeg opp til andre plass i førermesterskapet – så vi får si at det er godkjent på en middels bra helg, forteller Bakkerud.

Det ble mye dramatikk i Canada og flere av konkurrentene forsvant ut av semifinalene etter å ha havnet i trøbbel. Bakkerud holdt imidlertid hodet kaldt, og kom seg videre til finale – den syvende i rekken – noe han er den eneste føreren som har klart i årets seseong.
– Vi er jevn i prestasjonen, men har ikke helt klart og justere oss inn på topp nivået.  Jeg er ikke helt fornøyd med farten og kjøringen i helgen heller, vi manglet det siste lille for å være med å kjempe helt i toppen. Nivået er utrolig bra nå, og det skiller små tiendeler mellom de som er i toppen, og de som blir nummer 10, forteller Bakkerud.

Jevnheten gir imidlertid viktige mesterskaps poeng, og Bakkerud ligger nå som nummer to i mesterskapet bak Petter Solberg. Neste runde kjøres i Hell, på Lånkebanen i Stjørdal om bare to uker: – Det er jo ekstra gøy for meg å Petter å komme hjem til Norge som nummer 1 og 2 i rallycross VM. Det viser at vi er en ledende nasjon i rallycross – og jeg håper vi virkelig klarer å skape en skikkelig rallycross fest i Hell 22. og 23. August, forteller en alltid entusiastisk Bakkerud med klar adresse til det norske tilskuerne: – Jeg håper å se dere alle på tribunen for å heie på oss norske førere. Hele 46 SuperCars stiller til start i den Norske VM-runden, noe som er tidenes største startfelt i rallycrossens største klassen.

Alle de 20 SuperCars bilene som kjørte i Canada ble etter løpet lastet inn i containere og fraktet til flyplassen i Montreal. Der blir de Torsdag lastet om bord i et Boing 747-400F Cargofly som går direkte til Trondheim Lufthavn Værnes, og lander der fredag formiddag. – Det er utrolig kult, og viser hvor stort rallycross VM er på vei til å bli. Jeg tar turen opp til Trøndelag på fredag for å ta i mot bilene på norsk jord sammen med Petter Solberg å den norske VM-komiteen, forteller Bakkerud.