NM i crosskart avgjort

Crosskartfinalen1
På lørdag ble den aller siste runden i årets NM i crosskart kjørt på Bjorli. Arrangørklubben NMK Nord Gulbrandsdal hadde aldri arrangert crosskart før, ei heller trening.  Men i etterkant skulle man tro de ikke hadde gjort noe annet, for maken til bra arrangement er det sjelden vi opplever.

Ikke bare det, men selve banetraseen fikk også mye skryt av førerne, «krevende og morsom» ble det sagt. I dagene før løpet ble været et hett samtaleemne, det var nemlig spådd kaldt og regn, ja til og med snøkrystaller fant man på værmeldingen, men nedbøren glitret heldigvis med sitt fravær løpsdagen. Før NM finalen var det veldig jevnt i toppen og som vanlig skulle det vise seg å bli endringer på lista.

I 650 klassen var det Marius Varderberg som dominerte de innledende fullstendig og med full pott kunne han innta pole position. Derfra hadde han «gullet i lomma» fordi Jonathan Walfridsson sto i andre rekke og det holdt nærmest bare å komme inn foran han.  Men Marius gjorde en kjempeblemme og ble stående igjen i starten da motoren kvalte seg, han kom igang igjen men for sent og havnet på niende plass.  Ikke bare tapte han gullet, han fikk ingen medalje i det hele tatt. Jimmi Walfridsson tok kommandoen fra start og ble tett fulgt til mål av Oscar Solberg og Ingve Andre Strand.  Jonathan kom inn som nummer 7 og dermed rykket Jimmi opp fra tredje til gullplass, bare 2 poeng foran Jonathen. Oscar Solberg tok bronsemedalje 2 poeng bak Jonathan. Ingen hadde nok ventet seg dette utfallet, men det er aldri avgjort før til siste slutt.

I 250 klassen var det nesten ingen spenning rundt gullet, Aleksander Bjørnstad trengte bare ikke å bli sist. Det så litt stygt ut i første omgang da han kjørte av banen, men etter det så bare vant han resten, også finalen der han ledet fra start til mål i kjent stil. Spenningen dreide seg de bak, det skilte bare 2 poeng melllom 4 førere. Favoritten til sølvplass var Thomas Holmen,  men han slet med motorproblemer hel dagen, kom seg til finale, men måtte bryte. Casper Larsen tok andre plass på Bjorli og med det sølv sammenlagt. Mats Brustad tok en sjetteplass og kapret den siste medaljen bare 2 poeng foran Ola Nore.

125 klassen sørget for den aller mest spennende finalen. Her var Jacob Lyseng og Oliver Soberg helt likt på poeng før Bjorli. Oliver hadde pole i finalen, Jacob ved siden av og ytterst i første rekke befant seg Aleksander Lie som delte tredjeplassen med Lukas Waaler. Jacob tok starten fulgt av Aleksander og Oliver.  Det ble et tett slagsmål mellom disse 3 helt til mål. Speaker hadde nesten slitt ut stemmebåndene da Jacob kom ut av alternativen på siste runden og gikk side om side om side med Oliver inn i målsvingen. Jacob hadde inner’n og vant med bare en halv kartlengde. Altså gull til Jacob, sølv til Oliver og bronse til Alexander.

85 klassen kjørte om NBF Juniorcup, også her var det veldig tett mellom de 4 beste før Bjorli. Sindre Trøyterud tok starten og klarte å holde unna for Marcus Gimle Enger og Marius Solberg Hansen som jaget tett bak.  Sindre hold ledelsen helt til mål og gikk dermed forbi Marius med 1 poeng i sammendraget. Markus fikk bronse.