Kenneth Gulbrandsen i Formel 4

K_Gulbrandsen_15 NOV
Kenneth Gulbrandsen (18) har signert en avtale med Team Scheider Motorsport for å kjøre i ADAC Formel 4 mesterskapet i Tyskland i 2016.

”Jeg er så takknemlig for å ha fått denne muligheten! Uten de menneskene og det teamet rundt meg ville dette aldri vært mulig. Nå har jeg muligheten til å kunne vise hva jeg er god for, og jeg er klar til å gjøre mitt aller beste. Sulten ulv jakter best.» forteller Kenneth.

Den norske føreren hadde en imponerende test med teamet 2. november på den legendariske Nurburgring banen i Tyskland. Testdagen endte med at Kenneth var en av de aller raskeste, til tross for at flere toppteam og førere var tilstede, som Mick Schumacher, sønn av Michael Schumacher. I tillegg var dette Kenneth sin andre gang i en Formel 4 bil, og hans første gang på Nurburgring banen.

K_Gulbrandsen_15 NOV2Kenneth startet med motocross da han var fem år gammel, og karting fra da han var seks. Fra han var ti, begynte han sin internasjonale karriere i karting, og konkurrerte i flere løp og mesterskap i Europa. Blant annet kvalifiserte han seg til EM-finalen i karting to år på rad. Kenneth var en del av det tyske kartingteamet KSM Racing Team, og kjørte i det prestisjetunge tyske mesterskapet da han var 14.

Det unike med Kenneth er at han også er på et høyt nasjonalt nivå i friidrett. Han holder blant annet U19 juniorrekorden på 4x100m stafett, og har så langt tre gull, fire sølv, og to bronsemedaljer i ungdomsmesterskapet i friidrett. Han bringer toppidrett inn i motorsporten.

“Jeg la merke til Kenneth allerede for noen måneder siden, da jeg så en onboard-video fra hans første Formel 4 test, som jeg så var veldig imponerende. Etter å ha sett CV-en hans, var jeg sikker på at jeg ville ha han til å teste for mitt Formel 4 team. Etter at vi fikk han i bilen på Nurburgring, ble jeg imponert og det jeg tenkte om han var riktig. Han viste veldig jevne rundetider, og satte dagens beste rundetid. Det er et stort mål for meg å få Kenneth til å kjøre for Team Scheider Motorsport i 2016. Hvorfor? Fordi han er et stort talent og jeg vet at det er mer enn verdt å støtte Kenneth. Jeg ser frem til å signere han. Forhåpentligvis kan vi fullføre en helårskontrakt i løpet av den neste måneden! Jeg ser et stort potensial i Kenneth, og han passer perfekt inn i Team Scheider Motorsport.“ sier Timo Scheider, to ganger DTM mester og Audi Motorsport fabrikks-fører.

”Team Scheider Motorsport er det riktige stedet for meg å være nå. Jeg har muligheten til å lære av Timo, som er også er fabrikkfører for Audi Motorsport i DTM. Hans erfaringer er verdifulle for meg, og jeg utvikler meg hele tiden som en utøver. For 2016 er målet å utvikle meg så mye som mulig som en fører og etter hvert kjempe om topplasseringer. Med det teamet jeg har rundt meg, kan vi få til store ting sammen. Jeg ser bare muligheter.” sier Kenneth.

Siden 2010 har Timo Scheider hatt et eget team med unge talenter i karting. I 2015 tok han steget opp til den nye formelbilserien ADAC Formel 4 i Tyskland. Timo var også aktiv i formelbil, og har stor tro på konseptet med serien: “Formel 4 er kostnadseffektiv og tilbyr en god omstendighet for meg, og med mitt team er det en perfekt mulighet til å promotere unge talenter.”

Sjefen for Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, er positiv til involveringen til føreren hans Timo Scheider: “Jeg synes det er bra at Timo, i tillegg til hans tjenester for Audi i DTM, tilbyr dette for den neste generasjonen av førere. Unge talenter vil kunne utnytte seg av hans erfaring og kontakter. Jeg tror at Formel 4 også er en god vei å ta for fremtidige DTM førere.”