Bjørnstad satser i rallycross

A_Bjornstad_15_nov
Crosskart-fører i deltager i årets konkurranse «Bilksporttalentet»,  Aleksander Bjørnstad (16) skal  ta steget over til rallycross neste år. Unggutten fra Stange vil bli å se i EM i Touringcar.

-Etter å ha sanket tilsammen 13 titler i løpet av de 4-siste årene i crosskart, er nå tiden inne for å ta et steg videre. Vi har jobbet mot dette målet igjennom hele 2015 og da er det utrolig gøy at drømmen endelig skal gå i oppfyllelse,sier en meget blid Aleksander.

 

Lært mye gjennom 2015-sesongen

2015-sesongen startet med at Aleksander ble tatt ut til Team Junior Norway i regi av NBF. Dette var med å gi meg en utrolig giv foran sesongen,sier unggutten. Jeg har lært utrolig mye om trening, kosthold samt masse om hvordan du skal jobbe for å bli best.

 

Dette er noe vi har brukt aktivt gjennom sesongen. Aleksander som kjørte i 250-klassen i crosskart, vant alle løp han stilte opp i gjennom sesongen og det resulterte i NM gull,NEZ gull og NMK mester. Han ble også plukket ut til å delta i Bilsportstalentet 2015.

Dagene på Vålerbanen med Bilsportstalentet var utrolig lærerikt og ikke minst utrolig gøy, jeg venter i uendelig spenning på utfallet av denne konkurransen.

 

Kommende sesong

Neste sesong vil altså Bjørnstad flytte inn i en rallycross bil. Som sagt har teamet rundt Aleksander jobbet knallhardt gjennom hele året for å få til en satsing i EM.

-Jeg må takke de som har hjulpet oss så langt og spesielt David Nordgård som bl.a har lånt bort sin bil til oss og kommet med mange gode råd, sier en takknemlig Aleksander.

-Selv om bilen er på plass,mangler det noe av driftbudsjettet. Men dette jobbes det iherdig med og vi er sikre på at dette vil falle på plass, sier far Stig Bjørnstad.

-Forbredelsene er godt i gang kan Aleksander fortelle. Vi skal spesielt jobbe med den fysiske biten,samt at vi vil ha stort fokus på det mentale. Den mentale biten blir svært viktig,tror unggutten. Dette begrunner han med at, ettersom han har hatt så stor suksess innen Crosskart,vil han nå måtte forholde seg til en helt ny utfordring og er innstilt på at pretasjonene vil kunne svinge og i den forbindelse vil den mentale biten bli svært viktig. Det blir også svært viktig å få kjørt mye bil, før det braker løs i Belgia i midten av mai,sier Aleksander. Bil blir noe helt nytt for gutten fra Hedmarken,ettersom han nylig ble 16år så sier det seg selv at mye bilkjøring har det ikke blitt. Jeg har vært så heldig å fått teste bilen som David Nordgård kjørte EM med i år og det lille jeg har kjørt med den virker veldig lovende,sier han entusiastisk.

 

Aleksander vil avslutte med og takke alle konkurrenter, sponsorer, medhjelpere og ikke minst alle de frivillige som gjør at vi får kjørt billøp i Norge og i utlandet. Teamet vil også ønske alle et riktig godt motorsportsår i 2016!