Greta Molanders Fond til Veiby

Greta Molander Veiby600
Ole Christian Veiby (19) fra Kongsvinger og KNA Solør Motorsport, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Ole Christian Veiby, som i år tok sølv i junior-VM, er den 30. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

 

Ole Christian Veiby fra Kongsvinger er ikke mer enn 19 år, men har allerede en lang og allsidig bilsportsbakgrunn. I år har han hatt en foreløpig topp, med sølv i junior-VM i rally sammen med kartleser Anders Jæger. De to endte også på andreplass i VM-klassen WRC3, med sin Citroën DS3 RT3. I tillegg tok Veiby EM-bronse i rallycrossens toppklasse, Supercar, med en VW Polo RX i årets sesong.

 

Ole Christian startet sin karriere i det aktive bilsportmiljøet i Kongsvinger og Solør-distriktet som 14-åring. Det begynte med crosskart, og han ble norgesmester for første gang i 125 ccm-klassen i 2011. Året etter ble det bronse i NM i 250 ccm.

I 2013 debuterte han i ungdomsrally-klassen, samtidig som han kjørte Porsche Carrera Cup på asfaltbaner i Sverige. I Porsche cupen ble han årets beste nykommer dette året.

I 2014 ble det mer rally i forskjellige biler etter at Ole Christian hadde fylt 18 år og fått førerkort. I tillegg debuterte han i rallycross i det svenske mesterskapet i Supercar i en VW Polo RX. Han ble også uttatt til å delta i Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet.

På slutten av sesongen kjørte han VM-løpet Wales Rally med en Citroën DS3 R3T. Det endte med en 5. plass i klassen. I år er det nettopp en slik bil han har kjørt i flere VM-runder og han avsluttet sesongen med seier i Wales Rally, VM-sølv for juniorer og andreplass i FIA WRC3, bak franske Quentin Gilbert. I tillegg tok han EM-bronse i rallycross, kun slått av Tommy Rustad og franske Jèrôme Grosset-Janin
Ole Christian Veiby er en del av EVEN Management som blant annet hans far Erik Veiby står bak. I denne stallen er også Andreas Mikkelsen, svenskene Pontus Tidemand og Johan Kristoffersson samt finske Esapekka Lappi.

 

Ved siden av sin svært omfattende bilsportkarriere har Ole Christian Veiby vært elev ned Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Kongsvinger.

 

Som nevnt er Veiby den 30. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

 

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt
Torfinn Heller
Birger Gundersen
Odd Liengen
Runar Pedersen

Trond Lyseng
Tommy Jahnsrud
Geir Nymoen
Trond Sveinsvoll
Knut Høistad

Henning Solberg
Petter Solberg
Bruno Arntsen
Rune André Dalsjø
Martin Stenshorne

Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud
Markus Foss
Thomas Schie
Christian August Selmer
Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen
Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær
Sindre Furuseth