TV Media Produksjon AS lever videre

tv filming
Da nyheten om at produksjonsselskapet TV Media skulle avvikles ved nyttår trodde mange at årets NM i rally, og mye annen bilsport, ikke ville vises på TV. Men nå har bilsportsentusiastene Steinar Jakobsen og Geir Helge Frøslid gått inn på eiersiden i TV Media Produksjon AS og sørger dermed for videreføring av driften.

 

Det kom som en overraskelse på mange i bilsportsmiljøet at produksjonsselskapet TV Media Produksjon AS, som har produsert sendinger fra norsk bilsport i mer enn tretti år skulle avvikles ved nyttår. Dermed så det mørkt ut for TV-sendinger fra norsk bilsport den kommende sesongen. Men nå er TV-sendingene for årets første tre løp i rally-NM blitt reddet i siste time.

 

– Da jeg hørte av TV Media skulle avvikles tenkte jeg at noe måtte gjøres. TV Media har i mange år gjort en enorm innsats for norsk bilsport, og har sørget for at sporten vi elsker har kommet ut i de tusen hjem. Jeg har selv hatt stor nytte av å bli eksponert i mange TV-sendinger som TV Media har produsert og derfor ønsket jeg å gi litt tilbake ved å sørge for fortsatt drift i TV Media forteller Steinar Jakobsen.

 

Jakobsen kan se tilbake på en god karriere som utøver, og har hevdet seg i Norgestoppen i både rallycross, racing og rally. Nå har han fått med seg rallyfører Geir Helge Frøslid og overtatt TV Media Produksjon AS.

 

– TV Media Produksjon AS har nye eiere, men ellers blir det meste som tidligere. Det blir i stor grad de samme menneskene som skal jobbe for TV Media men nå med Per Broen i spissen. Det blir det den samme erfarne gjengen fra TV Media som skal filme under Rally Sigdal allerede til helgen.

 

Dermed er det også klart at sendinger fra årets NM i rally fortsetter på Viasat Sport, Bilsportforbundets nettportal, samt TV Media sine nettsider også denne sesongen. Den første sendingen på Viasat Sport går allerede onsdag den 20. januar klokken 18.00, og litt senere på kvelden legges programmet ut på nett.

 

– Vi har ikke tatt over TV Media med sikte på de store avkastningene, men vi gjør det fordi vi har et hjerte for sporten. Dugnadsinnsats blir et stikkord fremover, og vi håper flere vil bidra slik at vi sikrer norsk bilsport på TV også i fremtiden. Vi er avhengig av hjelp fra både deltakere, arrangører, forbund og samarbeidspartnere for å få dette til å gå rundt økonomisk. I tillegg til å produsere sendinger fra årets NM-runder i rally, håper vi også at TV Media kan fortsette med produksjoner fra andre grener også denne sesongen.

 

De nye eierne ønsker også å sette i gang med digitaliseringsprosessen av det unike bilsportsarkivet som TV Media besitter. TV Media har produsert mer enn 1400 TV-sendinger siden oppstarten med Morten Berg og Henning Isdal i 1984, og alt finnes i arkivet som nå må bli digitalisert for å sikres for fremtiden.

 

– Vi er i gang med danne en gruppe som ved kunnskap, dugnadsinnsats og engasjement kan sørge for at TV Media og norsk bilsport på TV består i mange år fremover. Samtidig ønsker vi også å utvikle produksjonene i tråd med tiden, men det er en forutsetning at vi alltid skal levere den samme gode kvaliteten som TV Media alltid har vært kjent for, avslutter Steinar Jakobsen.