Sesongåpnet i Dubai

Alexsander_Schjepen_Dubai1
Under debuten i 24-timersløpet på Dubai Autodrome, vant Aleksander Schjerpen i en Ginetta G55 GT4 driftet av Century Motorsport. Med over fire runder til neste bil, dominerte Schjerpen og resten av teamet i Dubai.

 

Elverums-gutten stilte i helgen til start i 24-timersløpet i Dubai sammen med Century Motorsport Ginetta som han har kjørt med i 2 år. Sammen med 3 andre førere skulle de prøve seg på et av de tøffeste løpene som er.

 

Etter å ha vært raskest på 2 treninger og nest raskest på 2, kvalifiserte de seg inn til 2. startspor 2. Aleksander Schjerpen ble valgt til å starte og med nesten 100 biler til start var det en travel start for gutten fra Elverum, som aldri tidligere har deltatt i et 24-timers løp. Under natten satte teamet inn noen meget gode runder og med en god taktikk og feilfri bil var de fortsatt på 2. plass like før solen sto opp.

 

Et godt gjennomført pit-stop og dagens raskeste rundetid førte til at de etterhvert også avanserte opp til 1. plass, og da den nærmeste konkurrenten fikk problemer med 3 timer igjen å kjøre, kunne Schjerpen og resten av Century Motorsport Ginetta kjøre over målstreken med hele 4 runders ledelse til 2. plassen.

Alexsander_Schjepen_Dubai2

Aleksander sier:

-”Det hele har vært en fantastisk opplevelse, vi kom hit som nye til 24-timersløp, da teamet aldri har stilt til start i noe slikt tidligere. Fra første treningspass har vi vært blant de raskeste, og kommer oss også gjennom hele 24 timer uten noen store problemer. Jeg er utrolig stolt over teamet, som gjorde dette mulig. Å vinne et 24-timersløp handler om at alle gir sitt maks, og det var nettopp det vi gjorde!”