Fjerdeplass til Østberg/Fløene

2016 World Rally Championship / Round 01 /  Rally Monte Carlo // 21st - 24th January, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Mads Østberg og Ola Fløene med sin Ford Fiesta WRC endte på 4. plass i årets første VM runde i rally, Rally Monte-Carlo.

Fjerde dag av løpet ble mye enklere enn de 3 første. Med sol og plussgrader allerede fra morgenen var det for det meste tørr asfalt, kun på den første av dagens 3 etapper var det fuktig i skyggepartiene. Det ble derfor ikke den spenningen på løpets siste dag, som det har vært på de 3 første. Det ble heller ingen endringer i toppen av resultatlisten fra i går. Sebastian Ogier vant, foran Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville på tredje og Mads på 4.

«Vi er veldig godt fornøyd med  resultatet, det er en bra start på sesongen,» kommenterer Mads. «Jeg kom til løpet med nytt team, ny bil, ny kartleser og mye nytt i notesystemet. Alt var godt forberedt, men vi snakker om at det er første gang, og i sesongens vanskeligste løp. Da er det selvsagt spenning knyttet til at alt funker. Team og bil har vært kjempebra. Samarbeidet mellom Ola og meg har fungert topp fra dag 1, men vi har trengt å tune inn samhandlingen sånn at notene leveres i den rytmen jeg ønsker, det har vi klart gjennom løpet. Endringene i notesystemet har jeg blitt vant til, noe vil jeg beholde videre, noe har ikke fungert så bra i praksis som i teorien og da endrer vi det tilbake før Sverige, som er neste VM runde. Jeg føler meg helt sikker på at vi har lagt det grunnlaget som skal til for å være med å kjempe helt i toppen i Sverige.»

Ola har følgende kommentar: «Vi har gjort et godt løp og ikke minst et smart løp. Vi oppfattet raskt at vi trengte noe trening sammen på å få alt til å funke optimalt. Og vi bestemte oss tidlig for å gå over i trenings modus. Bare tenke på oss selv, en og en prøve, få på plass alle elementer, ikke tenke på å pushe utover det vi visste var 100% sikkert. Allerede tidlig på fredag, da vi lå på 6. plass, sa vi til oss selv at gjør vi det, havner vi helt sikkert innenfor topp 5. Ingen bak oss kjører fra oss, og noen foran oss kommer garantert til å bli borte. Og sånn ble det. Jeg vil si at vi kunne kjørt 100 mil til i dette tempoet uten å gjøre feil. Men så har vi lagt et skikkelig grunnlag for å skru opp tempoet både ett og to hakk til neste gang. Vi gleder oss til det, og måtte være skikkelig selvdisiplinerte i dag for ikke å tenke Rally Sweden allerede før løpet her var slutt,» avslutter Ola med et smil.