Imponerende av Andreas Mikkelsen

Anders Jæger (NOR), Andreas Mikkelsen (NOR), Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F), Thierry Neuville (B), Nicolas Gilsoul (B) WRC Rallye Monte Carlo 2016

Med andreplass i Rally Monte Carlo fikk Andreas Mikkelsen og hans nye kartleser Anders Jæger  en pangstart på rallysesongen.

– Dette er et veldig godt resultat for oss. Jeg er stolt over jobben Anders har gjort. Det var enda bedre enn hva jeg hadde turt å håpe på, sier Andreas.

 

Etter VM-bronse to år på rad, er det stilt store forventninger til Andreas Mikkelsen denne sesongen. Men Norges fremste rallyfører dempet forventningene før VM-åpningen i Monte Carlo. Han legger ikke skjul på at det legendariske rallyløpet ikke er blant hans favoritter. I tillegg blir det svært krevende og uforutsigbare løpet ekstra utfordrende med ny kartleser. Det skulle imidlertid vise seg å fungere perfekt nærmest fra første meter mellom han og Anders Jæger.

– Jeg er så stolt av jobben Anders har gjort i sitt første løp. Jeg visste at han var talentfull, men wow – dette var bedre enn hva jeg kunne forestilt meg. Dette har vært helt perfekt. Nå bare gleder jeg meg til fortsettelsen, sier han.

Teamkamerat i Volkswagen Motorsport – de tre siste års verdensmester – Sebastien Ogier, var det ikke mulige å gjøre noe med i helgen. Etter at briten Kris Meeke måtte bryte lørdag, var franskmannen i ensom majestet, og beviste at han blir en hard nøtt å knekke for Andreas Mikkelsen også denne sesongen.

– I fjor ble vi nummer tre i Monte Carlo, og med andreplass i år, har vi fått en god start som vi skal bygge videre på. Ogier trives nok bedre i Rally Monte Carlo enn meg, og har mer erfaring fra dette løpet. Dekkstrategi er svært avgjørende her, og jeg forsøkte meg med noen utradisjonelle dekkvalg under løpet. Dette var noe jeg både vant og tapte på, men alt i alt så er jeg godt fornøyd med hva vi leverte. Andreplass er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Andreas og Anders har kjørt stabilt godt gjennom hele løpet. De lot seg ikke stresse da Thierry Neuville kom jagende og ga dem kamp om andreplassen. Før søndagens tre siste etapper, skilte det bare 12,5 sekunder. Men før den siste fartsetappen, hadde de norske guttene i realiteten avgjort kampen om andreplassen, etter å ha økt forspranger til drøyt 20 sekunder. Med tredjeplass på den avsluttende Powerstage-etappen kjørte de inn til tredjeplass, noe som ga dem et ekstra VM-poeng.

– Jeg lyktes med dekkvalgene i dag. Jeg tapte litt på den førsteetappen, men visste at jeg ville tjene på dette på den påfølgende etappen, forteller Andreas, som gleder seg til neste VM-runde som er Rally Sweden andre helgen i februar. Store deler av første dag av svenskerally foregår på norsk side av grensen, og etter helgens sterke VM-åpning tyder det på at norske rallyfans har mye å glede seg til. I fjor ledet nordmannen før siste etappe, men seieren glapp etter en avkjøring. Derfor er det en revansjesugen 26-åring som stiller til start.

– Tanken var å bruke Rally Monte Carlo til å bli 100 prosent samkjørt med Anders i kartleserstolen. Det har vi virkelig klart, og nå skal vi bygge videre på dette, sier han med et smil.

 

Resultater Rally Monte Carlo 2016

  1. S. Ogier       3:49:53.1
  2. A. MIKKELSEN       +1:54.5
  3. T. Neuville  +3:17.9
  4. M. Østberg +4:47.7
  5. S. Lefebvre +7:35.6
  6. D. Sordo      +10:35.5
  7. O. Tanak     +11:39.9
  8. E. Evans      +18:30.8
  9. E. Lappi      +20:41.0
  10. A. Kremer            +20:43.9