Ayla Ågren klar for ny USA-satsing

A Aagren 16
Team Norway-føreren Ayla Ågren (22) er klar for en ny sesong i USA.

 

Ayla, som i 2014 ble amerikansk mester i klassen Formel 1600, går nå inn i sin andre sesong i USF2000. Denne klassen er på den offisielle stigen til amerikanernes svar på Formel 1, Verizon IndyCar Series.

 

-Jeg er utrolig glad for å ha fått denne muligheten til å kjøre en ny sesong i USA. Fjoråret var ett år med mange lærdommer og litt opp og nedturer, men jeg har en god følelse for årets sesong. Jeg lærte utrolig mye i 2015 sesongen, selv om resultatene ikke var de beste. Så med den erfaringen og nytt giv så ser jeg bare utrolig fram i mot sesongstart i Mars, sier en glisende Ågren.

 

2016 sesongen vil by på nye utfordringer, da Ayla skal kjøre for ett nytt team. Teamet John Cummiskey Racing fikk “Rookie of the year” prisen i fjor, og ser frem mot en enda bedre sesong i 2016 med norske Ayla Ågren bak rattet.

 

Team eier John Cummiskey:

-Jeg er veldig glad for at vi har med oss Ayla i 2016 sesongen. Hun er en tidligere serie mester, og løps vinner så hun vet hvordan hun skal vinne. Vi ser fram i mot å få henne opp på podiumet denne sesongen i USF2000 klassen. Hun har kjørt med mange av sine motstandere før, og vet hvordan hun skal få gjort jobben. 2016 vil bil det beste året vårt på Mazda Road to Indy stigen, nå som vi har en full sesong bak oss.

 

Videre sier Ayla:

-Det vil bli rart å kjøre mot Team Pelfrey som har vært en familie de siste to sesongene. Vi fikk til veldig mye bra sammen, blant annet når vi ble seriemestere i 2014. Men det blir positivt å få jobbe med nye mennesker, og få nye perspektiver. Det viktigste for min del er at jeg hele tiden ønsker å utvikle meg selv som fører og person, og det har jeg troen på at jeg vil gjøre sammen med John Cummiskey Racing.

 

USF2000 klassen kjøres over 16 løp i hele USA og Canada, og alle løpene kjøres sammen med IndyCar sirkuset som drar over to hundre tusen tilskuere på flere av løpshelgene.

 

“Det er utrolig moro å være med på samme arrangementer som IndyCar og det er positivt at jeg har kontakt med flere av teameierne i toppklassen med tanke på fremtiden. Målet for årets sesong er å gjenta det jeg gjorde i 2014 og dermed ta steget nærmere toppen i racing.”

 

Ågren begynner testing for sesongen i februar, før det første løpet i Saint Petersburg i Florida 11. mars.

 

Kort om Ayla:

2016 blir Aylas femte sesong i USA etter hun vant ett stipend for Skip Barber Race Series i 2011. Deretter gikk veien til Formel 1600 klassen sammen med IndyCar teamet Bryan Herta Autosport hvor hun ble nummer fire i serien med to pallplasser og to pole position. I 2014 ble 21-åringen amerikansk mester sammen med Team Pelfrey med tre førsteplasser og fem pallplasser. Med mesterskapstittelen ble hun den første kvinne til å vinne et profesjonelt formelbilmesterskap. 

 

Ågren er en del av Norges Bilsportforbunds elitesatsing “Team Norway”. De siste to årene har hun mottatt et stipend av Womens Sport Foundation som er amerikas største organisasjon for kvinnelige idrettsutøvere. Samtidig med satsing på racing har hun på BI tatt en Bachelor grad i Økonomi og Administrasjon.