Mads og Ola vant på Finnskogen

M_Ostberg_16_Finnskog
Mads Østberg og Ola Fløene som utenfor VM, kjører Ford Fiesta R5 for Adapta Motorsport, vant Rally Finnskog i går, lørdag.

 

Rally Finnskog, som er 2. runde i årets NM,  besto av 6 fartestapper på ca. 120 km. på Finnskogen og i området rundt Kongsvinger. Det var veldig vanskelig føre med blanding av is, snøslaps og vann og lite brøytekanter å «støtte seg» på. Fra sin posisjon først på veien satt Mads og Ola standarden fra SS1, som de vant med 21,2 sekunder til nærmeste konkurrent, Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen. Frank Tore kjører også Ford Fiesta R5 for Adapta Motorsport. På tredje plass fulgte Anders Grøndal, også i Ford Fiesta R5. Med andre ord; en total Ford dominans i løpet.

 

Mads og Ola fulgte opp med å vinne samtlige fartsetapper. Det utviklet seg en tett kamp mellom Anders Grøndal og Frank Tore Larsen om 2. plassen, som ble avgjort i målsvingen på SS4 da Frank Tore kjørte ut, og måtte bryte. Mads og Ola vant dermed løpet, 1 min. og 1,8 sek. før Anders Grøndal.

 

Mads sto sammen med Henning Solberg som den mestvinnende føreren i Rally Finnskog med 4 seire før gårdagens løp, og ble med denne seieren stående alene på vinnertoppen med 5 seire i løpet.

 

«Det er alltid morsomt å kjøre løp i Norge, det er morsomt å vinne Rally Finnskog og det er morsomt å stå som mestvinnende i det mest profilerte norske løpet som finnes. Men aller viktigst denne gangen var forberedelsen til VM løpet i Sverige neste helg, som har en dag i Norge, i samme område som vi har kjørt i dag,» sier Mads i en kommentar. «Vi prioriterte høyt tempo i løpet m.h.t. dekkvalg, og valgte spesielt ut 2 lange etapper hvor vi pushet maksimalt. Sånn som vi må pushe hele tiden i Sverige. Jeg er veldig fornøyd med de svarene vi fikk, og veldig fornøyd med samarbeidet med Ola. Vi sitter igjen med en skikkelig god følelse før Rally Sweden, hvor vi absolutt vil være med å kjempe helt i toppen,» avslutter Mads.