Sondre Evjen satser på finaleplass

sondre_evjen2
18-åringen Sondre Evjen fvar nære allerede i debuten, men i sesongens andre ”Rallycross on Ice”-løp  i Sälen på fredag går han for finaleplass.

Sondre Evjen debuterte i rallycrossbil under sesongåpningen i Piteå i slutten av januar. Da var han litt uheldig og havnet i brøytekanten etter et sammenstøt i semifinalen, men i fredagens løp i Sälen håper han å gå hele veien til en finale.

– Konkurransen er tøff, og flere av de som kjører er blant verdens beste rallycrossførere. Men jeg håper på en plass i finalen denne gangen, sier Evjen. 18-åringen fra Ål har også fått enda noen timer i bilen før helgens løp, og han føler nå at ting begynner å falle på plass.

– Noe av det jeg manglet litt på i Piteå var sving i fart. Da tapte jeg litt i svingene hvor det gikk fort, men holdt følge med de beste i de tregere svingene. Vi fikk trent en del på akkurat det i helgen, så nå får vi håpe jeg klarer å utligne den forskjellen, forteller han. Evjen har med seg rallycrossveteran Sverre Isachsen som mentor og trener. Det er ifølge unggutten en stor fordel for ham som fersk rallycrossfører.

– Det å ha med ham har alt å si for meg i denne fasen. Istedenfor at jeg må lære meg alt selv og få høre ti forskjellige ting av like mange forskjellige hjelpere, kan jeg forholde meg til Sverre som kan alt fra før, sier Sondre som tidligere sesonger har kjørt bilcross på et høy, nasjonalt nivå.

Løpet i Sälen går av stabelen klokken 13.00 fredag 26. februar. For de som ikke har mulighet til å være i Sälen, er det også mulig å følge løpet på Viasat Motor og Viaplay. Rallycross on Ice-serien går over fire løp gjennom vinteren, og alle førerne kjører samme type bil. Dette er de samme bilene som går i RX Lites-serien i sommersesongen.  Startfeltet i løpene er stjernespekket, og i det forrige løpet i Piteå stilte førere som Fords fabrikksfører i USA, Patrik Sandell, tidligere vinner av Bilsporttalentet Thomas Bryntesson og sønnene til teamsjefen i Fords fabrikksteam, Kevin og Oliver Eriksson.

4. mars kjommer serien til Norge og Trysil.

Mer on RallyX on Ice her