Herbjørn Haug NM-klar i Puma

H_Haug_16_04
På lørdag og søndag åpner Herbjørn Haug årets NM-sesong med 1. og 2. NM-runde i bakkeløp i Vikersund. Og spenningen er nok litt større for Grue-karen i år enn tidligere år. På lørdag stiller han nemlig på startstreken med sin nybygde Ford Puma.

 

Pumaen var starklar allerede i november og Haug debuterte med et løp på Croft i England. Debuen ble en kjempesuksess og Haug kjørte inn til en klar seier, men det gjør ikke at Haug reiser til NM-åpningen med lave skuldre likevel. – Selv om det var en del gode biler og sjåføerer på startstreken i England også, så er konkurransen en helt annen i NM. Vi føler vi har truffet godt med denne bilen til det nye vektreglementet i Norge, og at vi har tatt et langt steg i riktig retning i forhold til Mercedesen, men vi vet jo lite om hva konkurrentene har gjort i vinter og hvordan de har tilpasset seg reglementet, kommenterer en spent Haug før NM-åpningen.

 

Haug innrømmer at han var svært glad i den spesielle Mercedesen og at det var med tungt hjerte at den ble satt på låven. Men; etter å ha kjørt noen tester med nybilen må han innrømme at dette var noe helt annet å kjøre. Haug har kjørt flere tester i løpet av våren og føler seg bedre forberedt enn noen gang.

 

Årets NM-sesong åpnes med bakkeløp opp mot- og i unnarennet til skiflygningsbakken i Vikersund og gir en svært god publikumsopplevelse. Haug oppfordrer alle som har mulighet til å ta seg en tur og oppleve action i Vikersundbakken også på sommerstid. Arrangørene gjør en kjempejobb med å tilrettelegge for publikum og det går gratis buss fra Vikersund sentrum gjennom hele dagen.

 

Haug har tidligere en andreplass fra 2014 og en tredjeplass fra 2015 som beste resultat i Vikersundbakken og han er klar på at han sikter på ny pers i bakken i år. – Men her blir det helt klart kamp om sekundene. Det er 22 deltakere i klasse 4 i år og derav mange bakkeløpsspesialister så dette blir hardt, avslutter Haug. Han har en klar målsetning om å kjempe om NM-medalje også i bakkeløp i år, og med fire tellende NM-runder må poengene sankes fra første stund.