3.plass i 1 og 2 runde av NM Bakkeløp i Vikersund

Hopp1
Anders Bråten og teamet sikret to sterke 3.plasser til tross for tekniske problemer.

Med et helt nytt design på bilen og ca. 2500 arbeidstimer de 4 siste månedene. Teamet ABRX og hovedpersonen selv Anders Bråten, var klare for første skikkelige test i 2016. Under verdens største skiflygingsbakke, Vikersundbakken var det klart for 2 NM runder i bakkeløp. En på lørdag og en på søndag.

Vi startet med trening fredag. Treningen avslørte fort at noen av bremsene hadde hengt seg på. Noe som ga oss to komplette stopp opp den 1250m lange og 75m høye traseen.

På lørdags morgenen, startet løpet tidlig. Det er bare 45 sekunder mellom bilene, men med 3 runder samt finalen og 71 biler er det fortsatt viktig å begynne tidlig. I heat 1 hadde vi 4. tid, heat 2 og 3 fulgte med 6th tid. Selv om tiden forbedret seg, var Anders klar over at han matte trå til enda mere i finalen. Løpet skulle være, og var en test for de europeiske løpene som starter 14/15 mai. Uansett, med mindre bekymringer for lakken på bilen, og pedalen i bunn, forbedret han tiden enda mere. Anders ente til slutt med tiden 1:01.27 bare 0,18sekund bak vinneren, og inn på en 3.plass. Litt senere fant mekanikerne et brukket stabbstag og et par feil på noen av dekkene, noe som gjorde at 3.plassen smakte enda bedre!

Det var søndag, og klart for andre løp denne helgen. 3 heat samt en finale, forutsatt av at vi kvalifiserte topp 8 innledende sto for tur. Nødvendige servicer var unnagjort og i første heat satte Anders en sterk 2.tid. I heat 2 fikk Anders en kjempestart, og han tok det store hoppet som en gal mann. Noe som resulterte i at kommentatorens stemme gikk rett til himmels. Videre I heatet fortsatte han, og endte til slutt på dagens raskeste tid. Heat 3 ble avlyst grunne forsinkelser, og det var nå tid for finale. Anders hadde en knallstart og all tydet på at dette skulle bli en knalltid i finalen. Men i første sving etter en hard nedbremsing knekker en bolt i bremsepedalen. Dette gjør da at Anders får en nesten umulig oppgave for å sikre seg en pallplassering. Likevel, med en satsing det er lenge siden vi har sett maken til, så kjører han faktisk nesten et halvt sekund raskere enn vinneren på siste mellomtid og fullfører på en vanvittig sterk 3.plass, kun 0,43 sekunder bak vinneren. Både Anders og teamet har fått de bekreftelsene de trenger og ser virkelig frem til EM i Belgia om 3 uker.