Østberg og Fløene var suverene

M_Ostberg_16_SorlandMads Østberg og Ola Fløene gjorde en gjesteopptreden i Rally-NM denne helgen. Med sin Ford Fiesta R5 vant de en solid seier i Rally Sørland.

Etter 126,4 km på utfordrende sørlandsveier var de 2,02,6 (minutter) foran nummer to, Anders Grøndal med Miriam Walfridsson i kartleserstolen, også de i Ford Fiesta R5. Eyvind Brynhildsen og kartleser Anders Fredriksson, også i en Ford R5, ble nummer tre, 3,59,3 (minutter) etter Mads og Ola.

 

En fin gjennomkjøring og avveksling fra VM for Mads og Ola og storeslem til M-sport (produsent) og deres Ford Fiesta R5.

 

«Det ble hastverksforberedelser før dette løpet, det må jeg innrømme» sier Mads i en kommentar. «Jeg kom hjem fra Argentina tirsdag kveld, Fiesta R5’n sto heldigvis klar på verkstedet, for jeg rakk ikke mer enn å snu i døra før jeg dro til Kristiansand og Rally Sørland. Bilen sto på snøoppsett og vi hadde planlagt en liten test fredag, men da snødde det så mye at det ikke ble noe av. Jeg rakk heller ikke å organisere noe service team, så vi kom til løpet uten en eneste mekaniker. Med uprøvd bil på grus og uten serviceteam til å hjelpe til om det trengtes, var det deilig å komme i gang og se at alt funket.»

 

Mads og Ola opparbeidet seg raskt en ledelse til de nærmeste konkurrentene. Etter 3 fartsetapper var ledelsen ca. 30 sekunder, og før service halvveis, var det blitt godt over minuttet.

 

«Annen gangs gjennomkjøring hadde ganske røffe veier, med mye stein både i sporet og utenfor. Vi kjørte safe og midt i veien, som vi sier, bortsett fra at vi kjørte utenom de største steinene. Det ble allikevel en veldig fin gjennomkjøring for oss, og vi hadde det morsomt fra start til mål,» fortsetter Mads. «Jeg må også si noe om bilen. Vanligvis kjører jeg en bil som er både spesial- og håndlaget. R5 er en bilklasse som baserer seg på en standard bil, med mange standardkomponenter og sist men ikke minst; hvem som helst kan kjøpe den. M-Sport har laget en veldig bra Ford R5, og kjøregleden ved å ratte denne bilen er fantastisk. Og den er velbygd, at jeg tør komme til et NM-løp uten mekanikere sier vel alt om den tilliten jeg har til bilen. Så ble det også storeslem med 3. dobbelt til M-Sport og Ford Fiesta», avslutter han.

 

Så litt Arne Scheie inspirert info: Rally Sørland er et veldig tradisjonsrikt løp, første gang arrangert i 1952. Med sin seier i dag har Mads vunnet løpet 6 ganger, og er den i særklasse mestvinnende. Det er Nils Fr. Grøndal som innehar 2. plassen på den statistikken, med seier 1956, 1957 og 1958. Han er for øvrig bestefaren til Anders Grøndal, som ble nummer 2 i dag.

 

I neste løp for Mads og Ola er det tilbake til VM, hvor gutta ligger på 3. plass i øyeblikket. Det er Rally Portugal som står for tur, fra den 19. til den 22/5.

 

Foto: Adapta Motorsport.