Femteplass for Haug

H_HAUG_16_08
Etter noen små misser i innledende omganger måtte Herbjørn Haugvia B-finalen for å komme seg til A-finalen i årets fjerde NM-runde i rallycross på Dokka. Til slutt endte han på en femteplass, og måtte med det gi slipp på årets medaljekamp.

Haug åpnet godt med en andretid i førsteomgang. Etter dette kjørte han godt og satte blant annet omgangens beste rundetid i andreomgan, men noen små tekniske problemer i andreomgang og et par førermisser både i tredje og fjerdeomgang gjorde at han tapte dyrebar tid og ble stående med en andre, en syvende og en åttende tid som tellende resultater etter de innledende omgangene.

Etter de innledende omgangene var Haug kvalifisert for tredjespor i b-finalen og var avhengig av å komme inn som nummer en eller to i denne finalen for å få kjøre a-finale. I b-finalen fikk Haug en god start og fikk akkurat lagt seg inn på andreplass bak Runar Thon som tok teten, og slik ble også resultatet i mål og Herbjørn sikret seg med det det siste startsporet i a-finalen.

I a-finalen fikk Haug en dårlig start, og det ble da umulig å avansere fra det bakerste sporet. Gjennom finalen kjørte Haug greit, men klarte dessverre kun å avansere en plass, og endte på femteplass totalt.

– Dette var ikke helt det vi hadde håpet på denne helgen, og jeg innser at jeg gjorde for mange førerfeil denne helga til å kjempe helt i toppen. Men når helga ble som den ble er jeg fornøyd med en femteplass. Det er utrolig jevnt i denne klassen og vi er mange som kjemper om a-finaleplassene, så bare det å komme seg til a-finalen er et godkjent resultat. Selv om jeg nok må innse at medaljekampen glapp for min del i år er  det moro å se at det blir kamp om alle medaljene helt til siste løpet er kjørt. Nå blir det garantert masse action for publikum på under NM-finalen på Momarken 10. september, kommenterer Haug etter målgang.

Haug ligger på en 6. plass i NM-sammendraget med 76 poeng når det gjenstår ett løp. NM ledes fortsatt av Hans Jøran Østreng med 106 poeng, men Henrik Paulsen og Jonas Dalseth Jacobsen gjorde i helgen et stort innhugg i forspranget til Østreng og ligger nå på andre og tredjeplass i sammendraget med henholdsvis 105 og 101 poeng.