Nakken vant NTCC

m_nakken_16_09
Team Norway fører, Marius Nakken, sikret seg i helgen sitt femte NTCC-mesterskap, da finaleløpet i MASCOT DTC/NTCC serien ble kjørt på FDM Jyllandsringen (DK)  under fantastiske rammer, med elektrisk stemning blant nærmere 20.000 publikum på tribunene.

Selv om løpet, og en mulig topplassering ble ødelagt etter påkjørsel av en av de danske proffsjåførene, kunne Nakken likevel løfte trofeet over hodet og kalle seg ”NTCC Champion” for femte sesongen på rad.
– Jeg er veldig fornøyd med og enda en gang kunne dra i land gullmedaljen i NTCC, og må bare si tusen takk til alle som er med på å gjøre dette mulig; Teamet, mekanikere, sponsorer, familie, venner og fans. Jeg hadde selvfølgelig håpet å kunne avslutte det siste løpet med en pallplassering, da alt lå til rette for det denne gangen. Men sammenstøt med Magnussen, sendte oss begge på en snurretur, der vi tapte flere plasseringer, forteller Nakken.

I løpet av sesongen sikret Marius seg en komfortabel ledelse til teamkollega Sebastian Aarvik på andreplassen. Marius hadde en ledelse på 49 poeng da de gikk inn i finalehelgen, der det skulle deles ut 75 poeng, dermed var det hele avgjort da han økte forspranget til 51 poeng.

Under en svært jevn kvalifisering, kjørte Nakken inn til 4. beste tid, bare ett hundredel foran fjorårets DTC-vinner, Casper Elgaard. Lørdag kjørte han taktisk smart, og kontrollerte inn til 4. plass i begge de innledende omgangene, et godt utgangspunkt til finalen, der han også startet som nr. 4.

Fra fjerde startspor i finalen fikk Nakken igjen en fantastisk start, og var oppe på 2. plass inn i første sving, bak DTC vinner og løpsvinner Kasper H. Jensen med Jan Magnussen bak. Kasper ble nærmest forfulgt av Nakken og Magnussen, og de tre dro fra resten av feltet. Men med en påkjørsel av Jan Magnussen, sendte han seg selv og Nakken på en snurretur, og mistet da muligheten til en topplassering. Nakken kom ut igjen som nr. 9.  Super kjøring, med løpets andre beste tid, brakte Marius likevel opp på en respektabel 5. plass under helgens løp.

Løpet kan ses i reprise på TV2 Sportskanalen 21:55 tirsdag