Veiby imponerte i debuten for Skoda


Ole Christian Veiby lå an til å få en drømmedebut for Skoda Motorsport i Rally of Whangarei på New Zealand. Men tekniske problemer frarøvet 20-åringen seieren, og han endte på andreplass.

På forhånd sa Kongsvinger-gutten at han håpet å være med å kjempe om en pallplass i første runde av FIA Asian Pasific Championship. At det til slutt endte med andreplass var likevel litt bittert. Han hadde nemlig seieren i sin hule hånd i debuten for Skoda Motorsport.

– Vi hadde egentlig kontroll på seieren da vi fikk problemer på SS14. I en innbremsing gikk bremsepedalen i bånn, forklarer han.

I en hastighet på rundt 140 kilometer i timen og uten bremser, ble det dramatisk for Ole og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen.

– Det var en ganske krapp sving, og uten bremser slo vi borti en jordvoll. Det var bare så vidt vi klarte svingen. Vi måtte avslutte etappen uten bremser, og tapte nesten halvannet minutt, sier den ferske fabrikkføreren.

Det viste seg at et hull på bremseslangen hadde ført til at bremsevæsken hadde rent ut. På vei til neste etappe var det frem med mekanikerhanskene for Ole og Stig Rune. De fikk skiftet bremseslange, men kom for sent til neste etappe og fikk en tidsstraff på halvannet minutt.

Nordmannen kom til New Zealand som et ubeskrevet blad for de fleste i FIA Asian Pasific Championship. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen presenterte han seg umiddelbart med å være raskest på shakedown. Det gode tempoet ble fulgt opp også da alvoret startet. De ledet med 23 sekunder da de fikk bremseproblemer på SS14 – og mistet i realiteten seieren på grunn av dette. Hans indiske teamkamerat Gaurav Gill sikret seg seieren, to minutter og to sekunder foran Ole. Selv om det selvsagt var bittert at førsteplassen glapp, er Ole og Stig Rune fornøyd med jobben de gjorde for Skoda Motorsport.

– Jeg føler at vi gjorde jobben vår, og det har vi også fått tilbakemeldinger om fra teamet. Gjennom helgen har vi fått mange klapp på skuldra. Selvsagt er jeg litt skuffet over at vi ikke vant, men samtidig får vi med oss verdifulle poeng og mye erfaring. Jeg var litt spent før løpet, og det kjennes godt å ha gjort unna debuten. Jeg vil rette en stor takk til Skoda Motorsport, MRF og resten av teamet, sier Ole, som forteller at han likte Rally of Whangarei svært godt.

– Det var et helt rått løp! Utrolig morsomme etapper, som inneholdt alt. Nå ser jeg bare frem til neste runde på Australia, sier han.

Topp 10 Rally of Whangarei 2017

  1. Gaurav Gill/Stephane Prevot, 2:35:06.8
  2. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen, +2:02.8

3: Matt Summerfield/Nicole Summerfield, +6:53.5

  1. Dylan Turner/Malcolm Read, +7:59.9
  2. Darren Galbraith/Rocky Hudson, +8:59.9
  3. Rhys Gardner/Phil Hall, +12:41.4
  4. Graham Featherstone/ Dave Devonport, +13:55.6
  5. Job Quantock/Matt Hayward, +16:52.6
  6. Dave Strong/Bruce McKenzie, +17:39.9
  7. Robert Blomberg/Lars Andersson, +17:45.5