Andreas Mikkelsen løp til inntekt for forskning

Andreas Mikkelsen løp 21,67 kilometer i Wings for Life World Run i Stavanger 7. mai sammen med nærmere 1600 deltagere til inntekt for forskning på en kur for ryggmargsskader.

 

Det globale veldedighetsløpet ble arrangert synkront i 24 ulike land, og hele 155 288 deltagere stilte til start på global basis. Løpet har ingen fast distanse, men mållinjen kommer bakfra i form av en bil, og i Stavanger var det alpinisten Henrik Kristoffersen som var sjåføren av Catcher Car, som jagde deltagerne. Komiker og programleder Else Kåss Furuseth stilte som speaker og motiverte løperne underveis i løypa.

– Etter min mening kan OL bare gå og legge seg, for makan til folkefest har jeg aldri sett. Ble helt blenda, ikke bare av Stavangersola, men av folks glede over å løpe alt fra fire til 40 kilometer. Jeg er spesielt imponert over at Northug ble grusa av opptil flere i rullestol, sier Else Kåss Furuseth.

Det er første gang Mikkelsen deltar.

– Det er et utrolig fint løp med et fantastisk landskap. Ikke minst løper vi for de som ikke kan, så formålet er veldig bra, samtidig som man kommer seg ut og får mosjonert litt på en søndag, sier Andreas Mikkelsen.

Også Henrik Kristoffersen er fornøyd med dagens løp:

– Jeg driver med en idrett som er risikofylt, derfor er det utrolig fint å kunne støtte dette når inntektene går til forskning for ryggmargsskader. Det Wings for Life gjør er alfa omega, og det kan gi en framtid for veldig mange. Det skal sies at det var en utfordring å holde så lav fart i dag, jeg er vant til å komme meg fra a til b på raskest mulig tid, sier Henrik Kristoffersen.

 

Satte ny verdensrekord med 92,14 kilometer

Den svenske kjelkehockey-utøveren Aron Anderson knuste alle konkurrentene i Wings for Life World Run, og rullet (!) inn 92,2 kilometer i rullestol. I tillegg til å bli global Wings for Life World Run Champion slo han samtidig den tidligere verdensrekorden på 88 kilometer.

I Norge var Therese Nordbø, tidligere håndballspiller i eliteserien, den kvinnelige nasjonale vinneren med hele 46.88 kilometer før hun ble tatt igjen av mållinjebilen. Søndag tok Emerson Trujillo fra Peru sin tredje Wings for Life World Run-seier i Stavanger etter å ha tilbakelagt 67,43 kilometer. Emerson er en veldig aktiv løper, og har mye erfaring fra ultramaraton verden over. I rullestolklassen var det Guro Konstanse Frønsdal og Roald Thoen som rullet lengst med henholdsvis 9,69 kilometer og 20.27 kilometer.

IDRETTSSTJERNER VISTE STØTTE 

Flere norske idrettsprofiler var å se på startstreken i Stavanger blant de 1600 deltagerne. Deriblant Petter Northug, Heidi Weng, Andreas Mikkelsen, Tiril Sjåstad Christiansen og Mats Hatlem.

– Det er første gang jeg deltar, og konseptet er veldig bra. Alle står på samme startstrek for å springe for en god sak, sier Northug.

 

ETT SKRITT NÆRMERE Å FINNE EN KUR

Anders Nupen Hansen, leder i Landsforeningen for Ryggmargsskadde, mener Wings for Life World Run er viktig for å skape oppmerksomhet rundt ryggmargsskade.

– At det igjen er deltagerrekord er vanvittig bra, og det lover bra for fremtidige år.

Jeg deltok selv for første gang i dag, og det var et utrolig flott arrangement, god stemning i løypa og blant publikum, sier han.

100% av startkontingenten går direkte til stiftelsen Wings for Life som jobber med å finne en kur for ryggmargsskader. Allerede nå er det mulig å forhåndsregistrere seg for neste års løp, som går av stabelen søndag 6. mai 2018.

FAKTA – Wings for Life World Run

  • Et globalt veldedighetsløp der målet er å samle inn penger til organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargskader.
  • Arrangeres i 24 land på 25 ulike steder fordelt på 6 kontinenter rundt om i verden – nøyaktig samtidig.
  • Wings for Life World Run ble arrangert for første gang i 2014. I 2016 var det 103.732 deltagere stilte til start. I 2017 stilte 155 288 løpere. Over 8 millioner euro ble samlet inn til stiftelsen Wings for Life.
  • I løpet følger en bil deltakerne bakfra, og når den siste løperen er tatt igjen av bilen, er løpet over.
  • En mannlig og en kvinnelig vinner krones til globale vinnere av ”Wings for Life World Run”.