Jenny Jakobsen i FIA CIK Academy

Jenny Susann Jakobsen er Norges deltager i årets FIA CIK Karting Academy Trophy. Første runde ble kjørt i Genk i Belgia denne helgen.


Jenny var den eneste av de seks jentene i feltet som klarte å kvalifisere seg til finale. Det står det respekt av.

Dessverre ble det ikke poeng på Jenny i denne første runden, men lærerikt ble det. Her har Jenny selv skrevet om helgens opplevelse:

Første runde i CIK FIA Academy Trophy har vært et veldig vanskelig løp, hvor jeg har lært utrolig masse. Jeg kjørte mot 49 andre fra forskjellige nasjoner, og nivået er veldig høyt. Jeg hadde flaks som kom til finalen, og jeg startet da etter mye trøbbel på startspor 33 i finalen.

Starten min var veldig bra, men i andre sving kom det en annen kart oppå meg, som gjorde at vi hekta og begge havnet en halv banelengde bak alle de andre. Rettere sagt så hang det en annen kart oppå meg en halv runde, og jeg prøvde alt for å få han av, og etter en lang stund gikk det. Vi lå og fightet og etter mange forbikjøringsforsøk kom jeg meg forbi og fikk laget en glippe.


Farta var veldig bra og jeg tok nesten igjen halen på feltet foran, men hadde ikke nok tid til å hente noen flere plasser. Derfor endte jeg på 23. plass totalt av 49 stykker, noe jeg er ganske fornøyd med, tross alt mye rot.


Jeg slet veldig med å finne fart mi, og de riktige linjer men i finalen skjønte jeg at jeg aldri må gi opp uansett. Ting som jeg så veldig håpløst på dagen før, ordnet seg sånn greit. Dette har vært et utrolig eventyr, og jeg klarer ikke å vente til neste runde som går på LeMans 3. og 4. Juli.

Neste løp så er jeg klar for å fortsette å kjøre på, og ta med meg alt jeg har lært denne helgen videre. Jeg er igjen utrolig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten til å være med på dette fantastisk bra opplegget, hvor jeg bare kommer til banen og får kart og kjøreutstyr. Opplegget var veldig imponerende!


Selv om gamet er sinnsykt tøft så føler jeg at jeg henger ganske bra med, og jeg klatrer høyere og høyere for hvert internasjonale løp jeg kjører. Av 6 jenter var jeg den eneste som kom til finalen. Neste løpet mitt er hjemme i Norge på Trøgstad. Da går jeg tilbake til å kjøre jr125. På dette løpet i fjor vant jeg mitt første innledende heat i mini, så dette blir veldig spennende!

Tusen takk til mine samarbeidspartnere som gjør satsningen min mulig, og til Norges Bilsportforbund som ga meg denne muligheten som jeg er uendelig takknemlig for!

Jenny Susann Jakobsen