Det holdt nesten for Tommy på hjemmebane

Det meste fungerte optimalt for Tommy Rustad under EM-runden på hjemmebane i helga – helt fram til finalen. Der måtte hakadølen bryte med tekniske problemer.

 

-Ja, hva kan jeg si, i helga fungerte alt perfekt helt fram til finalen. Innledende gikk som på skinner, og jeg sto i første ledd i semifinalen. Etter å ha kontrollert inn til beste tid der, lå alt til rette for at jeg skulle ta årets første seier på hjemmebane. Slik gikk det dessverre ikke, sier en tydelig skuffet Tommy Rustad.

 

I finalen sto Tommy i «pole position» med EM-leder Anton Marklund på siden. Rustad var nok en gang startrask med sin Peugeot 208 RX Supercar og kom ut i ledelse. – Jeg forsøkte å kjøre fornuftig, men Marklund manøvrerte seg forbi på en frekk men sportslig måte. Jeg ble litt overrasket da Tamás-Pál Kiss fra Ungarn også kom forbi, sier Tommy, som snart ble oppmerksom på at ikke alt var som det skulle. – Jeg hørte ulyder i bilen, og det skulle vise seg at rammeinfestingen til bakakselen hadde røket.  Det er uvisst hva det skyldes ifølge Rustad. Om det er en senskade etter en smell på bakhjulet i semifinalen eller om det er andre årsaker er noe teamet må finne ut av. Uansett ble finalen en stor nedtur ettersom alt lå til rette for at det skulle bli en trøndersk festdag for en av våre mest erfarne rallycrossførere.

 

-Dette er en sport hvor mye skal fungere, herunder både bil og fører. Det er bare veldig skuffende at dette skulle skje akkurat i dag, innrømmer Tommy. Nå ser han framover mot neste EM-runde som kjøres i Høljes i Sverige om tre uker. Rundene i Sverige er også kjent for å vaæe en folkefest hvor det er vel så mange nordmenn som svensker på tribunene. – Jeg fikk med meg bra med poeng, og har avansert til en 4.plass i sammendraget. Pallen er fortsatt innenfor rekkevidde, og jeg lover å kjempe videre allerede i Sverige, sier Tommy Rustad.

 

Resultater 2.runde ERX Supercar
1.Robin Larsson, Audi A1 (S)
2.Tamás-Pál Kiss, Peugeot 208 (H)
3.Anton Marklund, VW Polo (S)
4.Alexander Hvaal, VW Polo (N)
5.Peter Hedstrøm, VW Polo (S)
6.Tommy Rustad, Peugeot 208 (N)

 

Europamsterskapet i Rallycross Supercar 2017 (etter 2 av 5 løp)
1.Anton Marklund, VW Polo (S) 55 p

2.Robin Larsson, Audi A1 (S) 44 p

3.Tamás-Pál Kiss, Peugeot 208 (H) 43 p

4.Tommy Rustad, Peugeot 208 (N) 37 p
5.Thomas Bryntesson, Ford Fiesta (N) 33 p

6.Alexander Hvaal, VW Polo (N) 29 p

7.Derek Tohill, Ford Fiesta (IRL) 22 p

8.Oliver O`Donovan, Ford Fiesta (IRL) 22 p