3. NM-runde i rallycross på Momarken

Lutsi_13
Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på den tidligere EM-arenaen Momarken Bilbane på Mysen. Rundt 85 deltagere stiller i løpet som arrangeres av Indre Østfold Motorsport.

 

Det blir travelt på Momarken til helgen. Ikke bare er det NM-runde på lørdag, men på søndag arrangeres første runde av årets Nord Europeiske mesterskap i rallycross på samme bane. Det er førere fra de nordiske landene samt Russland, Latvia, Litauen og Estland som deltar der.

 

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet.

Tredje runde av Juniorcupen er også på programmet til helgen.

 

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det svært jevnt i toppen av NM-listen etter de to første rundene på Gardermoen og i Vikedal. Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord leder med sin Opel Corsa og 45 poeng. På en andreplass ligger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med Peugeot 206 og 42 poeng. Ingen av disse har vunnet noen av rundene så langt. Det har derimot fjorårets mester, Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik med sin Citroën Saxo. Han vant i Vikedal og har 40 poeng. Anders Hansen fra NAF Fredrikstad vant den første runden med sin VW Polo og ligger på 4. plass med 37 poeng.

 

 

I klasse 1600-2000 ccm er det også jevnt i kampen om NM-tittelen. Steinar Stokke fra NMK Bergen leder med sin Mazda RX7. Han vant siste runde og har 48 poeng totalt. På en andreplass følger

fjorårets mester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik i Ford Fiesta med 44 poeng. Enerberg vant første NM-runde, og nå kommer han også rett fra seier i EM-runden på Lånke i helgen der han vant klassen Touring Car. På en tredjeplass følger Jan Gabrielsen fra KAK i Mazda RX8 med 40 poeng.

 

Stian Haugan fra KNA Telemark leder klassen over 2000 ccm. Haugan har dominert supernasjonal over 2000 ccm de siste årene, og han vant årets første runde i sin Citroën Xsara. Han har så langt 48 poeng. På en andreplass følger lørdagens hjemmefavoritt, Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad med sin Volvo S40 og 40 poeng. På en tredjeplass finner vi Tommy Rustad som har kjørt inn 35 poeng med sin Volvo S40. Han imponerte under sitt innhopp i Supercar-klassen i EM-runden på Lånke sist helg, og vil nok gjerne høste rikelig med NM-poeng på lørdag.

 

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup i rallycross på Momarken Bilbane. Her er det fjorårsvinner Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen som leder med sin Honda Civic. Hun har 53 poeng så langt. Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal har andreplassen med 41 poeng i sin VW Golf GTI. På tredjeplass følger Tommy Solberg fra NMK Sør-Gudbrandsdal i Citroën Saxo og 40 poeng.

 

NM-runden på Momarken kjøres kun på lørdag.

Banen:

Momarken Bilbane er 897 meter lang, banebredde er 12-16 meter. Banedekket er

50% asfalt og 50% grus.

 

 

Beliggenhet:

Momarken Bilbane ligger på Momarken Travbane, inntil E18 ved avkjøringen til

Mysen, 65 km øst for Oslo.

GPS-koordinater: N59 34.118 E11 19.

 

 

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:

http://www.momarkenbilbane.com/