3. NM-runde rallycross på Dokka

2012_lars_o_enerberg470.jpg
Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Vinjarmoen Motorbane på Dokka. Rundt 70 deltagere stiller i løpet.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år. Den første ble kjørt på Momarken og den andre på Bollandsmoen i Melhus. Etter Løpet på Vinjarmoen kjøres de to siste rundene i Grenland og på Gardermoen.

I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av Juniorcupen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det regjerende mester Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som leder etter to runder. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus vant forrige runde i sin Peugeot 206 og ligger seks poeng bak i sammendraget. På en tredjeplass følger Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord med Opel Corsa. Han er bare tre poeng bak Taraldsen.
I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets Europamester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik i Ford Fiesta, som har tatt en knepen ledelse. Han vant siste runde og har 51 poeng. Kun tre poeng bak ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7, som har åpnet med seier i første runde. På en tredjeplass Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i BMW M3. Han har 40 poeng.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det også jevnt i toppsjiktet. Regjerende mester Stian Haugan fra KNA Telemark leder med sin Citroën Xsara. Han har 47 poeng. På andreplass, med 42 poeng, ligger Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad med sin BMW E30. På en tredjeplass følger Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport med 40 poeng. Ett poeng bak ham ligger Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som vant åpningsløpet med sin BMW M3.

I klassen Super Cars er det Håkon Gjesdal Nilsen fra Kristiansand Automobilklubb som leder etter de to første rundene med sin Volvo S40. Han ligger kun to poeng foran Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta. Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold ligger på 3. plass med sin Porsche.

I tillegg til NM-klassen kjøres tredje runde av junior cup i rallycross på Vinjarmoen. Her er det Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic som topper med 51 poeng. På en andreplass, med 42 poeng, ligger Joachim Hvaal fra NMK Grenland med sin Toyota Levin. På en tredjeplass følger Martin Svendstad fra NMK Hønefoss med 39 poeng.

NM-runden på Vinjarmoen innledes med fri trening på fredag kveld, mens tidskvalifisering, alle tre innledende omganger og finaler kjøres på lørdag.
 

Poengstillinger finnes her:
http://bilsport.no/poengstilling/  

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkfluberg.no/races/2012/16_juni/index.htm

Tidsskjema:
Fredag 15. juni:
Kl. 18.00 Fri trening

Lørdag 16. juni:
kl. 09.00 Tidskvalifisering
ca. kl. 10.30 1. innledende omgang
Deretter 2. omg., 3. omg. Og finaler fortløpende.
Banen: Banen er 1 005 meter lang og 10-15 meter bred. 60 %
asfalt og 40 % grus.