Tredje NM-runde rallycross på Finnskogbanen

Vinner klasse 4
Tredje NM runde i Rallycross Supernasjonal ble arrangert av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 6.-7. august. Løpet telte også med i Rallycross Junior Cup.

Mye nedbør førte til en god del vann og glatt på banen i perioder på lørdag og det var selvfølgelig varierende hvordan de forskjellige førerne taklet dette. Søndag var det oppholdsvær hele dagen og dermed ble det kjørt to omganger på vått og to omganger på tørt totalt sett.

Vinner klasse 1I klassen for 1600 ccm biler ledet Espen Isaksætre fra arrangørklubben NM før dette løpet, og han ville gjerne vinne på hjemmebane. Men han skulle få hard konkurranse. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus kjørte fort og satte to bestetider i innledende omganger. Martin Kjær fra NMK Larvik gjorde en gjesteopptreden i NM og kjempet helt i toppen med sin Honda og Ada Marie Hvaal (NMK Larvik) ville også være med i kampen om poengene. Hun lå som nummer fire etter innledende omganger. Etter en veldig spennende finale var det til slutt Asgeir Taraldsen som vant klassen foran Espen Isaksætre og veteranen Trond Marthinsen (NMK Larvik). Taraldsen leder nå NM i klassen med minst mulig margin på Espen Isaksætre.

Pallen klasse 2I 2000 ccm klassen var det Ben-Philip Gundersen som representerte arrangørklubben og det gjorde han på en god måte med to bestetider i innledende omganger. To bestetider hadde også Daniel Holten fra NMK Vikedal og det var disse to som kvalifiserte seg til fremste rekke i A-finalen. NM leder Erik Svartås (NAF Motorsport Øvre Østfold) og Kenneth Johansen (NMK Vikedal) hadde også kvalifisert seg direkte til A-finalen. Daniel Holten tok starten og ledet finalen de første rundene, men fikk problemer med bilen og måtte bryte. Gundersen slet litt med starten i finalen og kom dermed ikke helt opp, dermed var det duket for Erik Svartås som tok sin første seier denne sesongen, med Ben-Philip Gundersen på andre plass. Med seg på pallen fikk de Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad som kvalifiserte seg til A-finalen via B-finale. Daniel Holten rykket opp til andre plass i NM sammendraget og Ståle Hagedokken ned til tredje.

Vinner klasse 3
Den klassen med flest deltagere i NM er klassen for biler inntil 2400 ccm og i denne klassen er det veldig jevnt i toppen. Det var Robin Slåttekjær som vant runden på Finnskogbanen foran Pål Heia, KAK og Fredrik Ågedal, NMK Konsmo. Atle Aamodt fra NMK Trøgstad leder klassen etter 3. kjørte NM runder foran Tom Atle Sigfridstad (NMK Rendalen) og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland. Denne klassen har en god blanding av erfarne sjåfører og unggutter som kjører sin første sesong. Fredrik Ågedal, Simen Engsvik og Thomas Hårberg gjør det bra som førstereisgutter i klassen og ligger rett bak de tre beste i NM sammendraget.

Pallen klasse 4
Den største klassen motormessig byr alltid på mye action og det var det denne gangen også. Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad ledet NM og stod i beste startspor i A-finalen. Med seg i finalen hadde han blant annet Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) og Herbjørn Haug (NAF Motorsport Vålerbanen) som begge er på poengjakt etter en litt dårlig start på sesongen. Østreng tar ledelsen og leder løpet til det gjenstår bare en tredjedel av siste runde. Ved utgangen av alternativsporet kommer han helt likt med Jacobsen og det ender med at Østreng får en snurr på bilen og dermed ender på tredjeplass, Jonas Dalseth vinner med Herbjørn Haug på andreplass. Jacobsen og Haug fikk dermed med seg verdifulle poeng fra løpet, men Østreng økte ledelsen i sammendraget og har en god ledelse foran Henrik Paulsen (NAF Motorsport Gjøvik) og Kim Åvar Meland (NMK Konsmo) før de to siste rundene. Men med mye poeng som deles ut på hvert løp kan ennå mye skje. Det går mot en spennende høst i denne klassen som i alle andre.

Pallen junior
Marius Bermingrud fra KNA Eiker fortsetter å gjøre gode prestasjoner i Rallycross Junior Cup. Han vant helgens løp og har opparbeidet seg en god ledelse i cupen. Denne gangen kom Martin Eriksen-Viker fra NAF Vålerbanen på andre plass og Sindre Biksrud (NMK Gol) på tredje. Helene Hvaal kom på 6. plass men ligger på andre plass i sammendraget foran Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i cupen etter tre kjørte løp.

Resultater fra løpet finnes her

NM resultater sammenlagt her

Neste runde arrangeres av NMK Fluberg på Vinjarmoen Motorbane 20.-21. august. http://www.nmkfluberg.no/

Bilder: Rune Johannesen