3. plass i asfaltdebuten

S_Furuseth_16_07
Sindre Furuseth fra NMK Gardermoen med kartleser Jim Hjerpe fra Borlänge i Sverige kjørte i helgen inn til en sterk 3. plass i Nicky Grist Stages i Wales, et såkalt «mixed surface» rally, med grusetapper på lørdag og asfaltetapper på søndag.

Rallyet var den femte runden i DMACK Junior BRC der Sindre beholdt andreplassen etter helgens rally.

 

Mye regn og gjørmete veier preget første dag av Nicky Grist Stages. Sindre var ikke fornøyd med å ligge på andreplass, 25 sekunder etter Duggan etter lørdagens etapper:

«Vi sliter veldig når det er så glatt og gjørmete som det er nå. Bilen føles alt for stiv, selv om vi er på det mykeste oppsettet vi har tilgang til. Vi mangler «traction» og taper mye på de etappene hvor det er lange oppoverbakker. Litt frustrerende, for jeg er veldig fornøyd med både kjøringen og jobben Jim gjør i kartleserstolen. Det er uansett veldig god trening å kjøre denne bilen i så spesielle forhold som det er her»

 

Med en 2,5 timers servicepause på kvelden hadde teamene til til å bygge om bilene til asfalt før søndagens etapper. Regn og våte veier møtte deltakerne nok en gang. Team Norway føreren i sin Renault Twingo R2 startet litt rolig på sine første asfaltetapper noensinne, men fikk opp tempoet da veiene tørket opp utover dagen:

«Jeg følte ikke for å strekke grensene i det hele tatt da det var vått og veldig vanskelig å kjenne festet man hadde. Vi tapte derfor mye på de første etappene.» sier Sindre.

Derimot gikk det vesentlig fortere på tørr asfalt: «Jeg følte meg mye mer komfortabel da det ble tørt, og er veldig positivt overrasket over etappetidene. Vi var faktisk bare 1,7 sekunder fra å vinne en etappe i vårt første asfaltrally. Teamet har gjort en kjempejobb, Jim har gjort en kjempejobb, så jeg føler vi fortjener bedre enn en tredjeplass, men vi visste jo at asfaltdelen kom til å bli vanskelig. Vi er fornøyde med egen prestasjon»

 

Det holdt altså ikke til å beholde andreplassen de hadde etter lørdagens kjøring, og det ble tredjeplass, bare 6 sekunder fra andreplass.

 

Sindre ligger på andreplass i DMACK Junior BRC, 25 poeng bak ledende Duggan.

 

Neste runde er asfaltrallyet Ulster Rally i Nord-Irland 19.-20. August.