3. plass og krasj for Kevin

K_Aabol_13_aug
Sist helg ble den nest siste løpshelgen i årets Formel Renault 1.6 mesterskap kjørt på Karlskoga Motorstadion sammen med STCC og flere tusen tilskuere. For Kevin Aabol ble det både 3. plass og krasj.

Uten testmuligheter før løpet ble fredagens ene treningspass brukt til å gjøre seg kjent med banen. Avstanden opp til de raskeste var stor, og tiden mellom treningen og tidkjøringen ble brukt til å gå igjennom loggedata og sektortider for å finne ut hvor tiden kunne hentes inn.

Til tidkjøringen hadde temperaturen steget til over 25 grader. Med dekk som må holde både kvalifisering og 2 finaler ble det en taktisk tidkjøring som endte med 5. tid, og dermed 5. startspor i første finale.

Etter en kjempestart avanserte Kevin opp til 3. plass på den første runden. Det ble avstand opp til de to første, men på de siste rundene knappet Kevin inn mye av denne. I mål var han kun 1 sekund bak 2. plass.

– Etter å ha slitt veldig på treningen tidligere på dagen var det en stor opptur å få en pallplass her på Karlskoga, sa Kevin. – Vi viser at vi har farten til å henge med de aller raskeste, selv med betydelig mindre ressurser.

Ettersom startspor i 2. finale er basert på rundetid i finale 1 ble det 4. starspor i den andre finalen, med en tid kun 3 hundredeler bak 3. tiden. Etter en vanskelig start lå Kevin på 5. plass på den første runden og la stort press på føreren på 4. plass: lederen av mesterskapet. Etter en kjørt runde ble Kevin torpedert av føreren på 6. plass på slutten av langsiden, og ble skøvet av banen i godt over 100 km/t. Med store skader på bilen måtte Kevin bryte finalen.

– Etter det gode resultatet i den første finalen var målet å få til nok en pallplass i den andre finalen. Med den farten jeg hadde på den første runden så er jeg sikker på at det er noe vi hadde klart, hadde det ikke vært for påkjørselen. Nå rettes fokus på å få fikset bilen før neste løp som går på Mantorp Park 20-21. september, Avsluttet en motivert Kevin Aabol.

Kevin er også i år nominert til Bilsporttalentet.