3. plass til Henning og Cato

henning_pallen_490.jpgEtter en dramatisk avslutning kunne Henning Solberg og Cato Menkerud innta seierspallen etter å ha kjørt inn til tredjeplass i Rally Polen.

Det var andre gang i år at den norske Ford-duen kjørte inn til en pallplassering i rally-VM. De snappet tredjeplassen på den aller siste korte super spesial-etappen der Jari-Matti Latvala klarte å krasje seg ut av løpet, en sikker andreplass og ikke minst, en dobbelt-seier for Ford-teamet. Henning og Cato hadde en sterk avslutning på den polske VM-runden, og vant to av fartsetappene på siste dag. de kjempet med både lillebror Petter, og franske Sebastien Ogier. Sistnevnte forsvant ut av løpet på 15. etappe, mens Petter Solberg endte på en 4. plass.

-For en avslutning av et rally. Det var tragisk for Ford, men fantastisk for meg, sa en meget glad Henning Solberg. Da søndagens avslutningsetapper startet var han på en 6. plass, og så en bedre uttelling enn tredjeplass kunne han neppe fått.
-Vi hadde ingen god følelse etter shake down på torsdag, men har jobbet hardt med bilen og kjøring under løpet. I dag var bilen mye bedre, og jeg føler at jeg har kjørt absolutt så fort det er mulig. At vi vant to etapper og klarte å holde Petter bak oss skulle også si sitt. Løpet her har hatt noen fantastiske fartsetapper, men det har også vært krevende, sa Henning som hadde nettopp en tredjeplass som målsetting før løpet, og som befester posisjonen som den beste ikke-fabrikks-føreren i VM. Nå gikk han også forbi Jari-Matti Latvala, og la seg på en fjerdeplass sammenlagt.

Petter Solberg, som endte på 4. plass, mente at det til tider gikk så fort i løpet at det var på grensen til det forsvarlige.
petter_s_act.jpg
– Dette har vært et utrolig raskt rally. Vi har vært absolutt flat out hele tiden, og helt på grensa til hva som er forsvarlig, allikevel har vi slitt med å holde samme fart som de andre. Vår gamle bil mangler rett og slett nok hestekrefter til å kunne fighte ordentlig med de nye bilene når prøvene er så raske som her, sier Petter Solberg. Han ble hemmet av en oljelekkasje siste dag, og mente sel v at han skulle holdt storebror bak seg om ikke dette hadde skjedd.

For Andreas Mikkelsen og Ola Fløene var det slutt i Polen allerede på fredag. De lå på en oppsiktsvekkende fjerdeplass da de fikk motorproblemer. Også Mads Østberg og Jonas Andersson har slitt mye i Polen, og måtte til slutt bryte med sin Subaru Impreza WRC.

Vinner av Rally Polen ble Mikko Hirvonen. Dani Sordo tok andreplassen. Sebastien Loeb, som kjørte av veien på fredag, startet igjen lørdag og endte til slutt på en 7. plass. men til tross for at han dermed fikk to poeng, tok Mikko Hirvonen over VM-ledelsen. Han ligger ett poeng foran Loeb, og det går mot en meget spennede høstsesong.

Resultater Rally Polen (8. VM-runde av 12)
1. M Hirvonen/J Lehtinen, FIN, Ford Focus RS, 3t 7min 27.5sek
2. D Sordo/M Marti, ESP, Citroen C4, +1min 10,3sek
3. H Solberg/C Menkerud, NOR, Ford Focus RS, +2.05,7
4. P Solberg/P Mills, NOR, Citroen Xsara, +2.24,3
5. M Wilson/S Martin, GBR, Ford Focus RS, +4.17,5
6. K Holowczyc/L Kurzeja, POL, Ford Focus RS, +4.33,9
7. S Loeb/D Elena, FRA, Citroën C4, +19.15,1
8. C Rautenbach/D Barritt, ZIM, Citroen C4, +19.20,6

VM-stillingen
Førere WRC
1. Mikko Hirvonen, Finland, 58
2. Sebastien Loeb, Frankrike, 57 poeng
3. Dani Sordo, Spania, 39
4. Henning Solberg, Norge, 27
5. Jari-Matti Latvala, Finland, 25
5. Petter Solberg, Norge, 25
7. Matthew Wilson, Storbritannia, 19
8. Frederico Villagra, 14
9. Sebastien Ogier, Frankrike 13
10. Conrad Rautenbach, Zimbabwe, 8
11. Mads Østberg, Norge, 7
Team
1. Citroen Total, 106 poeng
2. BP Ford Abu Dhabi, 89
3. Stobart VK M-Sport Ford, 60
4. Citroen Junior, 29
5. Munchi’s Ford, 18