3. plass til Mads Østberg

2013 Rally Sweden

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson kjørte i ettermiddag inn til en tredjeplass i Rally Sweden, etter en spennende kamp om sekunder med Latvala. Det ble også ett ekstra VM-poeng etter tredjeplass på løpets Power Stage.

 

Rally Sweden startet med dramatikk på fredag morgen for Mads, da det ble problemer med kjølesystemet allerede på første prøva. Mads og Jonas klarte å fikse problemet på transport, men ble forsinket til neste prøve, sjekket inn for sent og fikk med seg 20 sekunders tidsstraff. Dag 2 av rallyet gikk problemfritt, og Mads gikk etter hvert forbi Latvala i sammendraget og opp på tredjeplass sammenlagt. I dag tidlig fant ikke Mads helt rytmen i bilen, men gjorde et par endringer på oppsettet, fikk det til og stemme og klarte å holde Latvala bak seg helt til mål. Mads har vært raskest gjennom 2 fartsetapper, og ble nummer tre på løpets Power Stage og fikk dermed med seg ett ekstra VM-poeng.

 

– Det ble ikke helt den starten på Rally Sweden som jeg ønsket, sier Mads. – Og jeg var ganske frustrert fredag formiddag. Men vi kom tilbake, og det har virkelig vært moro å ”fighte” med Jari-Matti om tredjeplassen resten av helgen. Skjønte fort at det var litt for langt fram til de andre to, så konsentrerte oss om Latvala og tredjeplassen. Nå flyttes fokuset til neste løp, og vi må kanskje tenke på at vi kan pushe enda litt mer og ikke ”safe” så mye.

 

Mads Østberg ligger nå på tredjeplass i VM med 24 poeng. Neste løp er Rally Mexico, 7. – 10. februar 2013.

 

Resultat totalt Rally Sweden 2013

1. Ogier, Volkswagen

2. Loeb, Citroën +41,8

3. Mads, Ford +1.24,5

4. Latvala, Volkswagen +1.30,6

5. Neuville, Ford +5.06,4

6. Hanninen, Ford +5.43,1

7. Prokop, Ford +11.25,4