3. plass til Østberg

M_Ostberg_14_Wales

Etter en utrolig spennende siste dag av Wales Rally GB, kunne Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson i ettermiddag kjøre over målrampen i Wales som bronse-vinnere.

Siste dag v Wales Rally GB startet med det som ble beskrevet av de fleste førerne som den vanskeligste prøven av alle denne helgen, men Mads Østberg satset alt og åpnet dagen med å være raskest gjennom denne prøven, og den neste. Dagen ble avsluttet med en tredjeplass på løpets Power Stage, som blir premiert med ett ekstra VM-poeng.

Mads Østberg:
– Først må jeg få gratulere teamet med andre plassen i VM! Det har vært en sesong med både oppturer og nedturer, men teamet jobber hardt så dette var absolutt fortjent. Er kjempe-fornøyd med tredjeplassen totalt her i Wales! Det har vært utrolig spennende med all fightingen, og jeg er skikkelig fornøyd med å ende opp med en plass på pallen til slutt. Vi har vist at vi kan kjøre fort, dessverre ble vi satt litt tilbake med tidsstraff og ødelagt dekk, men tredjeplassen viser at vi klarte å kjempe oss tilbake!

Det har vært en helg med mye ekstra spenning i Wales. Veldig varierende feste-forhold har gjort det til en utfordring for de fleste å finne en god rytme. Mads og Jonas plasseringer på total lista har gått opp og ned, fra andre plass til femte plass, og opp til fjerde plass. Målet for siste dag av Wales Rally GB var å holde seg unna trøbbel, og å sikre viktige VM poeng til teamet. Dette klarte Mads Østberg med glans, og Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team sikret nå andre plassen totalt i VM.

Vinner av Wales Rally GB ble Sebastien Ogier, mens Mikko Hirvonen avsluttet rally-karrieren sin med en andre plass. Andreas Mikkelsen kjørte av på SS19 og Henning Solberg måtte bryte på transport etter SS19 med drivstoff-lekkasje.

Resultat totalt Wales Rally GB 2014
1. Sebastien Ogier, VW
2. Mikko Hirvonen, Ford +37,6
3. Mads Østberg, Citroën +1.03,6
4. Thierry Neuville, Hyundai +1.14,9
5. Elfyn Evans, Ford +1.24,3
6. Kris Meeke, Citroën +2.03,0
7. Ott Tanak, Ford +2.29,7
8. Jari-Matti Latvala, VW +2.47,5
9. Martin Prokop, Ford +3.43,3
10. Hayden Paddon, Hyundai +3.48,5