Oppløftende sesongåpning for Oliver

16 år gamle Oliver Solberg viste imponerende kjøring i RallyX Nordic (nordisk mesterskap) på VM-banen i svenske Höljes da han sesongåpnet med fjerdeplass i finalen søndag.

I samme bil som faren Petter Solbergs kjørte inn til VM-gull i rallycross to år på rad (2014-2015), ble sesongstarten preget av både opp- og nedturer for feltets yngstemann. Fjerdeplass var ikke helt etter planen, men etter løpet var poengene og erfaringene viktigst fra den første av seks mesterskapsrunder.

– Helgen ble til tider tøffere enn forventet. Vi fikk problemer med giringen i første innledende heat, men kom sterkere tilbake og vant annet heat og tok oss til semi- og finale, sa Oliver Solberg.

– I finalen var jeg i en liten duell i første sving, og styrearmen ble skadet. Den brakk på siste runde, og da gikk jeg glipp av seierspallen. Fjerdeplass er ok, men det er aldri gøy å ende utenfor seierspallen på den måten.

– Vi fikk mye verdifull erfaring med hjem fra dette løpet. Jeg har lært utrolig mye mer om bilen, oppsettet på bilen og forholdene på banen. Da alt fungerte bra, fikk vi vist veldig bra fart, og det er alltid betryggende og positivt. Vi fikk også med verdifulle poeng som blir viktige i fortsettelsen, fra første mesterskapsrunde.

Før løpet ble det klart at drivstoffkjeden Circle K blir med og støtter rallycrossatsningen til unge Solberg.
– Jeg ønsket sterkt å gi Circle K noe å feire med en gang, men vi får prøve igjen i Arvika neste måned. Jeg kjenner nå at det blir lenge til, for en bil med 600 hestekrefter under panseret er noe jeg gjerne kunne kjørt hver eneste dag. Jeg må takke Circle K for støtten, uten dem kunne jeg ikke ha kjørt RallyX Nordic-mesterskapet. Og jeg vil takke min mor og far, familien min og hele PSRX-teamet. Det ble mye jobb med bilen gjennom helgen, men som vanlig mestret teamet det på beste vis, sa Oliver Solberg.

Regjerende mester Thomas Bryntesson vant finalen foran Lukas Walfridsson og Mats Öhman.

RallyX Nordic-serien 2018:
6. mai: Höljes, Sverige
3. juni: Arvika, Sverige
24. juni: Grenland, Norge
12. august: Nysum, Danmark
26. august: Kouvola, Finland
7. oktober: Tierp, Sverige