Over 50 med i Sprintally Revetal

Norgeseliten står på startstreken i Revetal sentrum kl. 11 lørdag.

Oddbjørn Røed / Haakon Sande i Ford Fiesta R5 fra Sandefjord som ligger på sølvplass i Rally NM start i den raskeste klassen kommer. Det gjør også vinneren av Grimstad forrige helg Frank Tore Larsen / Torstein Eriksen  fra Eiker i samme type bil og klasse, Det er duket for fight i den øverste klassen.

Det stiller hele 52 biler til start på lørdag i 12 forskjellige bil og førerklasser, de yngste kjører jr. rally fra 16 år med en kyndig kartleser og coach ved siden av seg.

Løpsleder Petter Stenseng er fornøyd med mottakelsen lokalt i kommune og blant oppsittere langs de 4 fartsetappene som Sprintrally Revetal består av.

Basen er på Revetal Ungdomsskole  i sentrum og plane er at premieutdelingen vil foregå der ved 17 tiden.

Den drevene bilsportsutøveren og journalisten Henning Isdals beskrivelse av etappene:
Sprintrally Revetal på «nye» grusveier.
Sprintrally Revetal er et helt nytt arrangement på den norske rallykalenderen, i regi av Asker og Bærum Motorsport, en klubb med landets kanskje aller mest erfarne arrangørstab.

Generelt om fartsetappene: To etapper på grusveier, som begge skal kjøres to ganger. Total distanse på fartsetappene i løpet 21 km. Veiene som benyttes til fartsetapper har aldri tidligere blitt benyttet til rallykjøring, så det blir altså et rally på «nye» grusveier.

SS 1/3 Ramnes. Lengde: 6,11 km.

Etappen kjøres fra syd til nord i området rett vest for Revetal, med start nær Ramnes og mål ved Gunnerud. Etappen kjøres på en fin og bred bygdevei, som benyttes daglig av lokalbefolkningen. Det betyr også at det er en velpreparert vei med fast og godt dekke. Ramnesetappen passerer flere gårdstun underveis, med en svingete, kupert og teknisk veikarakter. Mange krevende svingkombinasjoner og også noe blinde svinger etter bakkekuler. Den tekniske karakteren på etappen vil bety at de som klarer å skrive korrekte noter vil ha en klar fordel.

Kart SS 1 3

SS 2/4 Barkost. Lengde: 4.34 km

Etappen kjøres fra nord til syd i området mellom Holmestrand og Holmsvatnet. Starter ved Roteig og går i mål ved Hjelmtvet. Også Barkost-etappen kjøres på en velpreparert og bred bygdevei, som er i daglig bruk. Etappen har generelt en raskere karakter enn SS 1/3, spesielt gjelder det den første halvdelen som passerer gårdstunene på Tørklep og Grytemørk. Veien har en slak stigning nesten hele veien, med en tøff hårnålsving i oppoverbakke etter snaut tre kilometer, før etappen avsluttes med et og meget raskt parti inn mot mål ved Hjelmtvet.

Kart SS 2 4

Etappene finner du her på Youtube…

Sprintrally Revetal går på grus, 2 etapper 2 ganger.
Løpet nytt både for distriktet og klubben.
Start og mål sammen med basen er sentralt i Re i Vestfold, med kort avstand til E18.

 

Startliste finner du her; http://www.sprintrally.no/startliste/38?use_template=empty

Resultater kommer også her:

http://www.sprintrally.no/resultater2/38

Løpets webside:
http://www.abmo.no/sprintrally-revetal/

Ny klubb med suksess i starten!

Asker og Bærum Motorsport er en nystartet klubb med ildsjelene fra NAF Asker og Bærum JR og Motorsport i ledelsen.
Vi bygger videre på en 50 år lang tradisjon innen norsk motorsport, med mange legendariske løp og aktive i gjennom årene.