Røkland EM-klar på Azorene

KNA Kongsvinger-føreren Steve Røkland, som denne gangen har med seg Marius Fuglerud i høyre-stolen, er klar for å kjempe om en topp plassering på Azorene.

 

26 åringen som skal kjøre den nye Ford Fiesta R2T er etter mandagens test med bilen forholdsvis optimistisk

-Jeg føler at M-Sport har tatt et stort steg i riktig retning med den nye R2 bilen, motoren har fått masse krefter i forhold til den forrige modellen, sittestillingen har blitt bedre så dette gleder jeg meg til, jeg og Marius fikk ca 50 km med kjøring i bilen på mandag og jeg har trua på at en pallplassering bør være mulig sier Steve.

Steve har kjørt dette løpet 2 ganger tidligere, første gang i 2015 i sin egen Peugeot 208 og i 2016 med den da nye Fiesta R2T

-Det er klart at jeg har en fordel med at jeg har kjørt løpet 2 ganger tidligere, begge gangene har jeg vært på pallen til tross for tekniske problemer så denne gangen håper jeg virkelig at jeg slipper unna problemer selv om jeg vet at veiene på Azorene er veldig krevende og røffe for bilen forteller han.

Løpet på Azorene er første runde i årets ERC mesterskap, et mesterskap Steve har en fjerdeplass sammenlagt i fra 2015, nå vil han prøve å få en sammenlagt plassering på pallen og gjerne helt øverst.

-Denne sesongen vil det være ERC  junior gullet som er målet, i fjor vant jeg det Britiske mesterskapet og vi jobbet hardt for å få til en satsning med R5 i dette mesterskapet i år men problemet med å skaffe nok midler satte en stopper for det, og når denne muligheten kom følte jeg at ERC junior var et riktig valg, sier Steve

Litt fakta om løpet:

Totalt er Rally Azorene ca 21 mil med fartsetapper

Løpet starter Torsdag 21 kl 14.30 og avsluttes Lørdag 23

Resultatene kan følges på blandt annet www.ewrc-results.com